U okviru programa “Modne vinjete” dizajneri predstavljaju svoje radove u formi instalacije, video-rada, dramsko-scenske igre i drugih oblika performansa. Od dizajnera predstavili su se:

Ana Vasiljević je inspirisana futurizmom pokušala da dočara lepotu promena. Ona je unikatne modele iz starog vremena izmestila u jednu potpuno novu dimenziju.

slika 13 32. Belgrade Fashion Week: Modne vinjete

Raznovrsnost oblika

Ines Janković je inspiraciju za svoju kolekciju našla u modi 70-tih. Uglavnom dominiraju burgundy tonovi i smenjuju se teški i laki materijali. Duge plisirane haljine od muslina su u kontrastu sa kožnim jaknama.

slika 22 32. Belgrade Fashion Week: Modne vinjete

Akcenat je na kontrastu

Tatjana Tatalović – Tata takođe je inspiraciju pronašla u futurizmu. Ne može se reći da kolekcijom vlada samo jedna grupa boja, ali su materijali uglavnom lagani, dok je akcenat na naborima i čipki.

slika 31 32. Belgrade Fashion Week: Modne vinjete

Lagani materijali i nabori

Gordana Manojlović  je svoju kolekciju kupaćih kostima zamislila na veoma neobičan način. Kombinovala je preklope, trake i kopčanje, dok je kolekcija monohromatska.

slika 41 32. Belgrade Fashion Week: Modne vinjete

Neobični kupaći kostimi

Dejana Momčilović i Iva Soković kreirale su žensku večernju odeću. Kao uzor poslužila im je misteriozna samostalna žena koja je svesna svojih kvaliteta. Modeli ne obiluju bojama, ali je akcenat na formama.


Nataša Gajić – romantična, druželjubiva i opuštena. Voli modu i Audrey Tautou. Opušta se uz popodnevnu kafu i časopise. Veruje da je harizma ključni začin za dobar stil.

Comments