Jedna od najiščekivanijih na tridesetdrugom “Belgrade Fashion Week”-u svakako je bila revija talentovane dizajnerke Ane Ljubinković. U subotu, 27. oktobra, u Belexpo centru prikazana je njena kolekcija za jesen-zimu 2012/2013. pod nazivom “Dream Sequence”. I zaista… Kako je prvi model stupio na pistu, bilo je kao da smo zavirili u Anine snove. Čitav jedan odsanjani i izmaštani svet oživeo je pred našim očima. U stvarnosti, bile su to nežne, zanimljive, ženstvene kreacije.

Ana Ljubinković odlučila je da leto, ipak produži, te su boje sladoleda i šećerne vune zaštitni znak i ove jesenje/zimske kolekcije. Čini se kao da se novi modeli zapravo nadovezuju na one iz prethodne kolekcije, pa su cveću u printu sada pridodati i anđelčići, jeleni i ptice, perle su prešle u zlatne nitne i bodlje, a naglašena ramena, karakteristična za Anine kreacije, imaju društvo u vidu predimenzioniranih rukava. U novoj kolekciji nema strogih linija. Siluete su zaobljene, a girly efekat pojačan je sveprisutnim srcastim izrezima. Cipele su, takođe, baš kao iz sna, a najzanimljivije su one ukrašene raznobojnim kićankicama.

Dugonogi, prelepi modeli su izgledali sjajno u komadima iz nove kolekcije Ane Ljubinković. Posebno interesantan detalj su bile visoke, špicaste kape u bojama koje dominiraju u novoj kolekciji, a sve pohvale i za hair & beauty odabir – naglašene obrve i pušteni pramen kose u… Pa, roze boji, naravno! Na kraju, neizbežno je bilo zapitati se… Da li su pred nama pistom promicali zaista modeli ili neki super moderni vilenjaci?

slika 14 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Vedre boje i u novoj kolekciji

slika 23 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Sjajno od glave do pete

slika 32 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Akcenat je na predimenzioniranim rukavima

slika 42 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Srcasti izrezi su obeležili kolekciju

slika 51 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Motiv jelena – u prošloj kolekciji na cipelama, u novoj u printu

slika 61 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Neobični krojevi

slika 71 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Nitne i bodlje na Aninim novim kreacijama

slika 81 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Talentovana dizajnerka se igra modom

slika 91 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Super slatko

slika 10 32. Belgrade Fashion Week: Zašećereni svet Ane Ljubinković

Ženstvenost u prvom planu

Fotografije: Ilija Milosavljević


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments