Poslednje veče na Beogradskoj nedelji mode počelo je revijom dizajnerke Biljane Tipsarević koja se predstavila kolekcijom “The Countess” – za proleće/leto 2013. Zadržavši prepoznatljive karakteristike iz prethodne kolekcije “Zeitgaist”, Biljana ostaje dosledna svojoj minimalističkoj estetici. Sofisticirana kolekcija je pre svega otmena i ženstvena, izrađena od najfinijih materijala poput svile, brokata i delikatne francuske čipke. Inspirisani umetnošću španskog slikara Goje (Francisco Goya) i zaokruženi elegancijom zlatne ere Holivuda, Biljanini modeli odišu nežnošću, suptilnošću i svedenom elegancijom. Kontrastni i vrlo upečatljivi detalji sa primesama rokokoa nose u sebi notu raskoši i luksuza. Graciozna silueta prati prirodnu liniju tela i svojom finoćom izrade, akcentovanim strukom i blago naglašenim ramenima ističe ono najlepše na ženi.

Biljana Tipsarevic 2 33. Belgrade Fashion Week: Biljana Tipsarević i Bata Spasojević

Biljana Tipsarević

Čipkani detalji delikatno postavljeni daju i dozu seksepila. U kolekciji dominiraju nežne nijanse, bež, bela, golub-siva i boja starog zlata, koja na momente razbija vatreno crvena. Duge večernje i koktel svilene haljine upotpunjuju glamurozni i maštovito krojeni kompleti od najfinijeg brokata. Reviji su prisustvovali: Janko Tipsarević, Jelena Ristić, Lena Bogdanović, Beba Dragić, Leontina, Marijana Mićić, Katarina Vučetić i mnogi drugi.

Svečano zatvaranje 33. Perwoll Fashion Week-a bilo je revijom Bate Spasojevića. Kolekcija za sezonu proleće/leto 2013. nosi naziv “Cult of Personality”. Ženski deo kolekcije inspirisan je ženskom sofisticiranom siluetom. Dominira ručni rad, heklane haljine i delovi odevnih komada koji savršeno pristaju uz liniju tela. Pored haljina koje uvode u visoku modu, sastavni deo kolekcije su i kožni komadi odeće, kao sto su pantalone, suknje i jakne. Oni su nezaobilazni pečat rok motiva koji uvek potcrtavaju brend Individual. Tu su lepršavi svileni materijali, koji daju posebnu notu šika i elegancije, kao i savršeno ukrojeni blejzeri i sakoi od prirodnih materijala – mešavine lana, pamuka i svile. Glavna inspiracija kolekcije su Hičkokovi (Alfred Jozef Hitchcock) filmovi sa akcentom na film “Ptice” (The Birds).

Bata Spasojevic 4 33. Belgrade Fashion Week: Biljana Tipsarević i Bata Spasojević

Bata Spasojević

Prilikom posete Alfreda Hičkoka FEST-u, on je bio gost hotela “Metropol”, upravo lokacije gde je održana revija. Muški deo kolekcije čine ukrojeni sakoi od vrhuskih prirodnih materijala, kao što je žakar; pantalone i košulje su takođe u prepoznatljivom dizajnerskom rukopisu brenda Individual, ovog puta prilagođene letnjim danima. Boje u obe grupe čine bazična crna, pesak-puder, oranž i zelena sa palete Džeksona Polaka (Jackson Pollock) i Dalija (Salvador Dali), a začin svemu daje nezaobilazna kašmir-šara. Reviji su prisustvovale mnoge ličnosti iz javnog zivota: Marijana Mateus, Vesna Jugović, Irena Grahovac

Sutra od 21h u “Mikser House”-u promocija magazina “FAAR 011” (Coludbusting – gost urednik: Ana Ljubinković). U nastavku žurka zatvaranja 33. Perwoll Fashion Week-a powered by EXIT.

Comments