British Day, koji je bio 3. aprila, dan je koji je bio posvećen upravo modi Velike Britanije. U saradnji sa Britanskom ambasadom i British Coucil-om organizovana je modna konferencija na kojoj su predavanja održali vrhunski stručnjaci iz različitih sfera modnog biznisa. Konferencija je bila održana u atraktivnom prostoru renoviranog “Mikser House”-a gde se u poslednje vreme koncentriše beogradska kreativna energija. Predavači su bili:

Martin Roberts (Martyn Roberts), osnivač i direktor organizacije “Fashion Scout London”, održaće predavanje na temu “Setting up a Fashion Business” (o njegovom radu možete pročitati poseban tekst u ovom izdanju BFW News-a). Povodom njegovog dolaska, istog dana organizovana je i revija pod nazivom “B Future” koja okuplja desetak najperspektivnijih diplomaca i mladih dizajnera.

B future 2 33. Belgrade Fashion Week: “British Day”

B Future

Hana Kontu (Hanna Kontu), profesorka “London College of Arts” koja se bavi ulogom socijalnih mreža u kreiranju identiteta brendova u modnoj industriji, održaće predavanje na temu “Fashion and Social Media”Predavanje je zasnovano na njenom istraživačkom radu koji se bavi ulogom i doprinosom socijalnih mreža i uključivanju samih kupaca u stvaranje imidža modnog brenda, širenju brenda i uloge interneta u formiranju kompetentnih održivih strategija na globalnom modnom tržištu. Njen rad obuhvata razvoj modnih brendova u poslednjih par godina kroz prizmu uticaja modnih blogova, Facebooka, Twittera, Youtubea i Pinteresta – kao krucijalnih kanala komunikacije sa korisnicima i prostora koji omogućuva polje za kreativno širenje aktivnosti.

PR menadžerka Bek Grej (Becc Gray) iz agencije “Bloodygray” će beogradskoj publici predstaviti iskustva sa londonske modne scene tokom predavanja pod nazivom “Survive on Fashion Market”. S obzirom da London predstavlja tržište koje je najkompetentnije u domenu mladih dizajnera, studenti beogradskh modnih škola će biti u prilici da se upoznaju sa strategijama i tehnikama opstanka na tržištu i stalnog unapređivanja ličnog brenda, kako bi se zadržali u vrhu ponude.

Jayne Pierson 33. Belgrade Fashion Week: “British Day”

Jayne Pierson

U okviru “British Day”-a videli smo i kolekciju Thalia kreatorke luksuzne odeće za žene Džejn Pirson (Jayne Pierson), koja je istu kolekciju prikazala i na upravo završenoj Londonskoj nedelji mode. Džejnina kolekcija bila je upotpunjena nakitom dizajnerke Nine Kazani (Nina Khazani) sa “Royal Collede of arts” iz Londona. Za kraj dana videli smo studentske revije “B future”.

 

Comments