Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Kompanija Textil, već godinama jedan od najvećih distributera tkanina na Balkanu, kao i partner Belgrade Fashion Week-a, ove godine dodelila je ponovo nagradu Textil Young Designer Award, za najboljeg mladog dizajnera. Verujući da ume da prepozna kome treba pružiti šansu i pomoć kada je potrebna, Textil nastavlja da afirmiše mlade talente. Ovoga puta nagradu Textil Young Award dobija grupa mladih dizajnera okupljenih oko saradnje u Belgrade Desing District-u “Klasa”. Oni veruju da će grupa mladih dizajnera “Klasa” nastaviti stopama prethodnih laureata ove nagrade: Ivane Pilje, Jovane Marković, Tatjane Tatalović, Marka Mitanovskog. Jedna od najprestižnijih nagrada svakako je ona koju dodeljuje planetarno poznati modni magazin “Elle”.

Klasa 33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

“Klasa”

Vredna redakcija srpskog izdanja, na čelu sa sjajnom urednicom Sonjom Kovacs, uvek je znala da prepozna autore čiji je rad u skladu sa aktuelnim svetskim modnim tokovima i da taj rad dodatno afirmiše. Na upravo završenoj Nedelji mode oni su izdvojili kolekciju koju potpisuje Anja Dragan, gošća iz Slovenije, čija revija je održana u okviru modne platforme “Zona 45” i dodelili joj Elle Fashion Award. Kao i svaki put do sada, Beogradska nedelja mode opravdala je status najprestižnije modne manifestacije na Balkanu. Prikazane kolekcije, a naročito radovi dizajnera koje smo imali prilike da vidimo u okviru revije “B Future” potvrdile su da srpska prestonica može da iznese snažan kreativni potencijal.

Dobra organizacija, respektabilna publika, koja se na ostalim domaćim modnim događajima ne sreće i konstantno pune sale bilo bi, u najkraćem, utisak i sa ovogodišnjeg Fashion Week-a. Ove godine stručni žiri časopisa “Bazar” je odlučio da nagrada “Marija Kranjc” za najuspešniju modnu kolekciju ode u ruke vrsnoj dizajnerki Ani Šekularac. “Bazar nagrada” za najupečatljiviji revijski prikaz zasluženo je dodeljena reviji mladih dizajnera “B Future”, a specijalna nagradu za ličnost od stila dodeljena je jednoj od najlepših Beograđanki, devojci koju često srećemo na stranama vrhunskih modnih editorijala, brojnim reklamnim kampanjama, šarmantnoj i uvek sa istančanim ukusom obučenoj Zorani Kostić Obradović.

Zorana Kostic Ana Sekularac Zorana Ciric krstic 33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

Zorana Kostić, Ana Šekularac, Zorana Ćirić Krstić

Modni studio “Click” po završetku Nedelje mode tradicionalno dodeljuje nagrade za najbolju manekenku i manekena, kao i specijalno priznanje namenjeno brendovima. Ovoga puta Specijalno priznanje Beogradske nedelje mode dodeljeno je brendu Legend, koji je prikazanom kolekcijom pokazao da se uz uspešan biznis plan, ozbiljan rad i prepoznatljiv dizajn može sa uspehom parirati vodećim svetskim life style brendovima. Nagrade za najbolje manekene dodeljuju se ličnostima koje svojim šarmom i profesionalnošću doprinose razvoju ove profesije i koje na upečatljiv način nose modele na pisti. Ove godine je najbolja manekenka Sonja Pavlica, a maneken Dženis Hatibović.

Najbolji manekeni 33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

Najbolji manekeni

Hvala svima koji su nas pratili i vidimo se na jesen, tačnije u poslednjoj nedelji oktobra – na 34. Perwoll Fashion Week-u.

Editors choice