Prethodnih dana Beograd je zahvatilo modno raspoloženje! Visoke potpetice lupkale su o gradske pločnike, ali i o modne piste. Sunca možda nije bilo, ali je grad svakako živnuo pred naletom euforije modnih entuzijasta. Da, da, pogodili ste… Dešavao se (i završio se) još jedan Fashion Week.

Fashion Week je za modnog blogera uvek dobra prilika da se susretne sa prijateljima iz modnog sveta, drugim ljubiteljima mode i blogo-kolegama, ali i da zvirne šta za novu sezonu predlažu domaći modni dizajneri. A za ovu pred nama predlažu svašta! Lepo, manje lepo – stvar je ukusa. Ipak, za svakog se našlo ponešto. Što se mene lično tiče, po završetku pomenute manifestacije mogla sam samo, očajna, da zaključim da mi se lista željenih odevnih komada drastično produžila. Oh, loše vesti za moj budžet…

Tokom Fashion Week-a ređale su se revija za revijom, a utorak, 2. april, bio je rezervisan za, već tradicionalno dobro prihvaćene i posećene – Modne Vinjete. I mada je i sam spisak učesnika obećavao, prikazano je premašilo moja očekivanja. Lada Dragović, Tijana Žunić, Vlada Savić, studenti FPU, Vladimir Lazarević i Dejana Momčilović predstavili su svoj rad kroz interesantne modne instalacije. Vodim vas u virtuelnu šetnju po sjajnom, u industrijskom stilu dekorisanom enterijeru “Mikser House”-a i delim sa vama svoje utiske.

Prva postavka na koju sam naišla bila je krajnje zanimljiva – zgodni, polunagi momci samouvereno su se izležavali izloženi pogledima zainteresovanih posetilaca. Hmmm… Zbunjena zaključujem da prezentacija odevnih komada zasigurno nije u pitanju. Možda je reč o muškom vešu? Ipak ne. U pitanju su bile odlične, super moderne muške cipele. Ime Vladimira Lazarevića istaknuto pored ove instalacije, uostalom, samo takve i garantuje. Dečaci, obratite pažnju!

Modne vinjete Vladimir Lazarević 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Zanimljivo osmišljena prezentacija cipela

Na Vinjetama svoju modnu viziju javnosti predstavili su i studenti treće godine dizajna tekstila FPU. Iako mi se čini da mlade nade srpske modne scene imaju još mnogo da uče o dizajnu, ali i prezentaciji istog – ne mogu, a da ne pozdravim njihov trud i želju da rezultate svog rada, rame uz rame sa već poznatim kolegama, podele sa ljubiteljima mode.

Modne vinjete studenti FPU 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Na Modnim Vinjetama svoje radove prikazali su i studenti FPU

Sjajne komade prikazala je talentovana dizajnerka Dejana Momčilović. Dominirala je crna, dopunjena odličnim tartanom. Videli smo asimetriju. Laser cut efekat. Rajsferšluse. Odlične haljine i još bolje kapute. Upravo je detaljima, ali i prepoznatljivom kockastom šarom, Dejana razbila eventualnu monotoniju crnila. Te ničeg monotonog nema u vezi sa njenim modelima. Rečju, odlično!

Modne vinjete Dejana Momčilović 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Moderno i moćno

Kreacije Dejane Momčilović na Modnim vinjetama 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Odlična kombinacija crne i tartan dezena

I mada je na reviji “Black celebration” na otvaranju Fashion Week-a, shodno temi revije, prikazala crne, svedene komade, za Modne Vinjete dizajnerka Lada Dragović pripremila je nešto sasvim drugačije. Princess chic. Haljine i kaputiće u stilu Alise u zemlji čuda. Moram priznati da, kada je ovakva modna interpretacija u pitanju, preferiram više. Više svega – tila, mašni i sl. Slojevitost. Pufnastu formu. Sa druge strane, na neosporno lepim i elegantnim Ladinim haljinicama bilo je mnoštvo diskretnih detalja, ali kombinacija perli, kristalića, traka i čipke jednostavno nije my cup of tea. Kaputići su mi se mnogo više dopali i mislim da bi se sjajno kombinovali sa stilski kontrastnim komadima, poput kožnih helanki. Na kraju zaključujem da je dizajnerka do kraja ostala verna temi svoje kolekcije, te su, zbog šminke, frizura i mašni u kosi, lepi modeli izgledali kao žive lutke.

Modne vinjete Lada Dragovic 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Romantične Ladine kreacije

Novu kolekciju Tijane Žunić publika i kritika jednoglasno su proglasile – odličnom! Kreacije mlade dizajnerke namenjene su samouverenim i uspešnim ženama, ženama koje znaju šta žele. Kombinacijom intenzivnih i neutralnih boja dizajnerka je postigla savršen balans u koloritu i doprinela isticanju onih prvih. Poslovni šik je upotpunjen smelim i zabavnim elementima, pa nešto što je bio outfit za kancelariju, vrlo lako se može uz divnu dekoltiranu košulju ili skraćenu verziju suknjice pretvoriti u savršenu odevnu kombinaciju za neki afterwork party. Pod outfitima za kancelariju pri tome ne podrazumevam one dosadne na koje smo uglavnom osuđene, već nešto u stilu uvek savršeno odevene Samante Džouns (Samantha Jones). Dakle, u pitanju je odeća koja se super kombinuje i uz fascikle i uz koktele, i koja je i mom ličnom stilu najbliža.

Modne vinjete Tijana Žunić 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Kreacije namenjene samouverenim, mladim ženama

Kreacije Tijane Žunić na Modnim vinjetama 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Zelena boja je dominantna u ovoj kolekciji

Za kraj ovog modnog đira ostavila sam – cupcakes! Sladoled i šećernu vunu. Lešnik, vanilu, pistaće ili limun, birajte… Ja biram – sve! Upravo u bojama ovih poslastica su ostala-sam-bez-teksta-zbog-silnog-oduševljenja kreacije dizajnera Vlade Savića. I nisu samo pastelne boje ono zbog čega se desila ova ljubav na prvi pogled. Ne, ne… Tu su i mladalački, moderni krojevi. Kristalići i perle aplicirani na odeću, tako da oblikuju bubice i leptiriće. Ženstvenost i nežnost uz dozu androgenosti. Predivne stvari iz ove kolekcije koja predstavlja pravo osveženje na domaćoj modnoj sceni neophodno je kombinovati uz visoke štikle i cool stav. A sigurna sam da su mnoge dame tog kišnog utorka na Modnim Vinjetama, baš zbog odevnih komada koje je Vlada predstavio, kolektivno prizivale leto!

Modne vinjete Vlada Savić 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Mladalački i sveže

Kreacije Vlade Savića na Modnim vinjetama 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

U bojama slatkiša

Modni bloger na Modnim vinjetama 33. Perwoll Fashion Week: Modni bloger o Modnim Vinjetama

Za modnog blogera Fashion Week je glavni modni događaj sezone

Izvori fotografija: cipelicastiklica.com, fashionmagnolia.blogspot.com


Milica Rančić nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Sklona je neosnovanom optimizmu. Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom bloguTulips and Lipsticks.

Comments