Otvoren je 33. Perwoll Fashion Week u Belexpocentru. Gost-domaćin 33. izdanja Beogradske nedelje mode je Velika Britanija – majka pop kulture, punka, Kejt Mos (Kate Moss), Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood) ili Depeche Mode-a, kao savremenih ikona popularne muzike. Stoga je nekoliko programa na manifestaciji posvećeno upravo britanskoj modi i britanskoj pop kulturi. Belgrade Fashion week je u čast gostiju iz Velike Britanije i predstojećeg, dugo očekivanog koncerta benda Depeche Mode, organizovao posebnu reviju, pod nazivom Black Celebration, kao svojevrsan spoj modnog izraza sa muzičkim. Kako sam naziv kaže, tema ove revije bila je crna boja, kao večita inspiracija mnogih umetnika, sinonim za eleganciju, stil i muzički evergrin benda Depeche Mode. Black Celebration je revija koja je održana 29. marta 2013. u Belexpocentru, na kojoj je učestvovalo dvadesetak najznačajnijih domaćih dizajnera, uključujući i one iz mlađe generacije koji svojim kreativnim dostignućima grade regionalnu i međunarodnu karijeru.

Black celebration 3 33. Perwoll Fashion Week: Prvi dan

Black Celebration

Među učesnicima su: JSP, Ana Ljubinković, Ines Janković, Dejana Momčilović, Iva Stefanović, Igor Todorović, Ivana Pilja, George Styler, Bata Spasojević, Ana Vasiljević, Ana Grebec, Marija Jelesijević, Iva Soković, Ivana Ristić, Valentina Obradović, Leonora Vekić, Jelena Stefanović, sestre Stevančević, Ljuba Sikimić, Marta Miljanić, Lada Dragović, Marija Sinđelić, Nataša Šarić. Reviju je ispratila muzika benda Depeche Mode, a sam događaj je ispratio i Depche Mode warm up bus, u kome je priređen koktel za novinare. Ceo ovaj koncept i reviju podržao je Tuborg, oficijelni sponzor beogradskog koncerta. Osim manekena, modele na ovoj reviji su nosile i poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda: Lena Bogdanovic, Nevena Đorđević i Sara Jovanović (predstavnice Eurosonga), Dragana Ćosić, Jasmina Sanader, Ida Lollobrigida, Zoe Kidah – Zemlja gruva, Maša Mileusnić – novinar b92…

UGG 1 33. Perwoll Fashion Week: Prvi dan

UGG Australia

Zatim je usledila revija brenda UGG Australia, poznatog po svom klasičnom modelu čizama, koji na srpsko tržište donosi specijalnu UGG kolekciju za proleće/leto 2013 – “Moroccan Mystique”, inspirisanu živopisnim i egzotičnim svetom Marakeša. Kampanja za ovu kolekciju je snimljena baš u tom gradu. U kolekciji ima patika, japanki, sandala sa platformom sa prelepim printovima i detaljima, baletanki, kao i prepoznatljivih plićih i dubljih UGG čizama. Kolekcija donosi još jedno iznenađenje za fanove brenda UGG Australia – novi model UGG čizmi – Bailey Charms, koje imaju šik ukrase ili u vidu drvenog dugmeta ili kićanki od antilopa. Prolećna UGG kolekcija prikazana je uz stajlinge fashion partnera XYZ premium fashion store. Poslednji model ponela je voditelj i novinar Studija B – Ivon Jafali.

Puma 2 33. Perwoll Fashion Week: Prvi dan

Puma

Poslednja revija na programu bilo je brend N-Sport koji nam je predstavio Puminu kolekciju proleće/leto 2013! Puma je jedna od vodećih lifestyle kompanija u dizajnu sportske obuće, garderobe i aksesoara. Puma počinje sportom, a završava modom. Kolekcije uključuju opremu za fudbal, trčanje, motor sport. Sport Fashion predstavlja saradnju sa najpoznatijim svetskim kreatorima i dizajnerima kao što su Aleksandar Mekvin (Alexander McQueen), Mihara Jasuhiro (Mihara Yasuhiro) i Serđio Rosi (Sergio Rossi). Puma je ove sezone najviše koncentrisana na sportski deo kolekcije, tzv. Running, u kojoj je Faas model najbolji za trčanje, jer je pravljen po najnovijim trendovima i tehnologijama za đonove. U ovoj sezoni nalazi se već svima poznati model Puma Disc – za sve one koji vole freestyle modu.

Comments