Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Treće veče na 33. Perwoll Fashion week-u počelo je revijom brenova Legend World Wide i Martini Vesto by Boško Jakovljević. Zatim nam je Textill, sada već tradicionalno, predstavio mlade dizajnere: Aminu Hasanbegović, Milicu Opačić, Andrijanu Milićević. Na kraju večeri posetioci su imali prilike da vide revije Ane Šekularac i gošće iz Indije Jaja Misre (Jaya Misra).

Legend World Wide

Kolekcija za proleće i leto 2013. je namenjena svima onima koji neguju jenostavnost i nalaze umerenost u svemu. Jedinstvo svih Legend potkolekcija čini potpun koncept namenjen modernoj ženi i muškarcu, koji neguju jednostavnost u svom stilu i načinu odevanja. Svaki komad Legend kolekcije može biti osnovni komad garderobe na koji se lako mogu nadovezati svi ostali komadi odeće – koji zajedno čine stil odevanja, stil života jedne ličnosti.

Legend 33. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Legend

Martini Vesto

Martini Vesto, jedan od najistaknutijih domaćih modnih brendova, prepoznatljiv pre svega po muškim odelima urađenim od najkvalitetnijih italijanskih materijala, ali i brend koji se poslednjih godina na tržištu izdvaja i u segmentu lake konfekcije, trikotaže i veša za muškarce. I ovoga puta Martini Vesto, u okviru svoje ekskluzivne linije koju potpisuje Boško Jakovljević, sledi sve navedene modne postulate pod light motivom Inner circles of self defense, ili u prevodu – Love, happiness, satisfaction… Kolekcija je odgovor na aktuelne trendove pastelnih boja, floralnih i geometrijskih dezena i imperativa novoustanovljenih sezona muških odela kod nas – za mature i druge svečanosti.

Martini Vesto 3 33. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Martini Vesto

Amina Hasanbegović

Kolekcija Kovač & Krojač rezultat je bogatog modnog i vajarskog iskustva ove mlade autorke. Posle više uspešnih kolekcija u poslednjih nekoliko godina, Amina je ovog puta kombinovala više vrsta materijala, spojivši metal i tkanine. Bogate, unikatne čipke protkane mnoštvom bisera, ruža i latica sa motivima kovanih elemenata.

Amina Hasanbegovic 33. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Amina Hasanbegović

Milica Opačić /Seduction in the spotlight/

Kolekcija za proleće i leto 2013. inspirisana je senzualnom ženom, romantičnom i seksi u isto vreme. Žena zavodnica koja ostavlja sve bez daha svojim stavom, sigurnošću i držanjem, ali nikako nije napadna. Kolekcija je namenjena ženi sa istančanim ukusom koja svesno uživa u svojoj posebnosti. Materijali su takođe prilagođeni temi. Milica je koristila pet različitih tonova svile, najfinije italijanske letnje štofove i svileni organdin. Ovoga puta je kolekciji dodala i aksesoare – specijalno dizajnirane kožne kaiševe koji ističu ženski seksepil i daju potpuno drugačiju dimenziju kolekciji.

Milica Opacic  33. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Milica Opačić

Andrijana Milićević /Balkanades/

Život je predstava.

Rođena sam na raskrsnici Orijenta i Oksidenta. Moja moda takođe.

Od orijentalne žene volim misteriju, magnetizam, moć manipulacije.

Od zapadne žene volim slobodu, borbe, izraz.

Žena Balkanades je ratnica u čipki, majka familije na čelu preduzeća, srednjoškolka sa hiljadama projekata. Žena Balkanades voli život, ona se oseća udobno u svojim oblinama, ona se ne bi rešila svojih bora ni za šta u životu, zato što svaka od njih svedoči o jednoj emociji.

Žena Balkanades živi u bojama i u muzici. Za nju su spektakl i svakodnevica nerazdvojivi. Kao filter lepote, njeno shvatanje preobraća krpe u glamur, obično u čudesno. Ona oscilira između transparentnog i neprozirnog, nonšalantnosti i prefinjenosti, smelosti i skromnosti.

Andrijana Milicevic 33. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Andrijana Milićević

Jaja Misra

Jedna od vodećih indijskih dizajnerki, dobitnica brojnih nagrada u Indiji, između ostalih i za najboljeg mladog dizajnera i za najboljeg nacionalnog dizajnera. Svoj rad Jaja je predstavila, pored Indije, na nedeljama mode u Londonu, Dubaiju, Hong Kongu, Filadelfiji, Njujorku i Bostonu. U svom desetogodišnjem radu kroz mnogobrojne kolekcije izgradila je moderan i elegantan stil inspirisan indijskim filmom, modom i umetnošću. Na BFW predstavila je kolekciju za proleće/leto 2013 – Indija kaže. Kolekcija je inspirisana kakofonijom života u gradu i indijskim modnim nasleđem, bogatim običajima i živopisnim bojama. Inspirisana potrebom za odvažnim stavom radi boljeg suočavanja sa svakodnevnim životom u gradu, Jaja kreira kolekciju eklektičnog sudara boja i linija. Kolekcija sadrži sakoe i pantalone izuzetnog kroja, maksi haljine sa apstraktnim i životinjskim printovima, široke haljine sa Swarovski kristalima, a čipkasti materijali, saten i šifon daju sofisticirani izgled celoj kolekciji. Savršena upotreba neonskih boja, uključujući i fluorescentnu zelenu, žutu i narandžastu sa detaljima plave, crne i bele daje kolekciji na svežini i vitalnosti. Dolazak indijske kreatorke Jaja Misre u Beograd i učestvovanje na Beogradskom Fashion Week-u podržala je čuvena modna akademija “FAD International” iz Indije.

Jaya Misra 33. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Jaja Misra

Ana Šekularac

Kolekcija za jesen/zimu 2013/14 koju je Ana Šekularac predstavila beogradskoj publici dolazi iz Londona, gde je prikazana privatnim kupcima. Luksuzna kolekcija za predstojeću sezonu obiluje vrhunskim materijalima od ručno tkane vune, mešane sa svilom preko žoržeta i organdina od svile, a potpisana je upečatljivim stilom Ane Šekularac.

Ana Sekularac 2 33. Perwoll Fashion Week: Treći dan

Ana Šekularac

Ana Šekularac već duže vreme ima veoma uspešnu modnu karijeru u Londonu, a njene modele nose brojne zvezde, poput glumice Tajdi Njuton (Thandie Newton), pevačica Roizin Marfi (Roisin Murphy) i Pink (Pink), bend Noisettes, Jelisaveta Karađorđević, a ti modeli se mogu naći na prodajnim mestima poput “Harrodsa” i luksuznih prodajnih mesta u Ženevi, Dubaiju, brojnim lokacijama u Italiji, i naravno, u dobro poznatoj beogradskoj radnji na uglu Jovanove i Dobračine ulice.

Prethodni izveštaj sa Fashion Weeka pogledajte ovde!

Editors choice