Drugi dan 34. Perwoll Fashion Week-a počeo je revijom B FUTURE BY PERWOLL. B FUTURE je konkurs za mlade dizajnere, ustanovljen na prošloj beogradskoj nedelji mode, čija je namera da na ozbiljan način podrži domaću modnu scenu. S toga je Perwoll u saradnji sa modnim studio klik osmislio ovu specijalnu nagradu namenjenu novim, talentovanim I inovativnim modnim dizajnerima.

B future 2 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

B-future

Tema ovog konkursa je bila crno-beli film i večita crno-bela modna klasika, a kreatori su imali zadatak da osmisle modele za futurističke crno-bele filmove u 2030. Godini.

Stručna komisija u sastavu Zora Mojsilović, professor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Ksenija Marković, modni analitičar i dizajner Igor Todorović, modni kreator odabrali su 13 finalista, koji su se večeras predstavili beogradskoj publici: Lara Popović,Sonja Jocić, MIlica Todorić, Iva Soković, Nemanja Jevtić, Bojana Jovanović, Sonja Nikolić, Ana Tara Radonjić, LJuba Sikimić, Mirjana Šarac, Marija Janošević, Jelena Simonović i Vladislava Joldžić.

Nagradu B FUTURE BY PERWOLL dobila je Bojana Jovanović.

U nastavku programa, 34. Perwoll Fashion Weeka, svoju najnoviju kolekciju za jesen-zimu 2013/14, predstavila je čuvena domača modna kuća: MONA.  Iza ove kolekcije stoje dizajneri: Ana Leković, Kristina Gajić i Marina Korać. Svoje kolege došao je da podrži I dizajner Zvonko Marković, koji je dugo bio kreator u Moni.

Mona 2 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

Mona

Poslednja revija  druge večeri 34. Perwoll Fashion Week-a bila je revija  koju nam je predstavio Samsung: ZONA 45-revija regionalnih dizajnera,. Ovoga puta među modnim dizajnerima iz regiona predstavili su se: Ivan Rocco-Squat iz Slovenije, Robert Sever iz Hrvatske, She:You iz Bosne I Hercegovine i George Styler iz Srbije.

Ivan Rocco je mladi slovenački modni dizajner, član tima Squat – nezavisnog brenda.Predstavio je kolekciju za proleće-leto 2014.-  ‘’Chinese Cholo/a’’, inspirisanu kombinacijom različitih ideja , reči I kultura. mOdeli su opušteni, raznobojni sa zanimljivim printovima.

Ivan Rocco 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

Ivan Rocco

Robert Sever, je modni brend iz Hrvatske iza koga stoje Robert Sever I Branko Basletić. U okviru programa Zona 45, predstavljena je kolekciju u kojoj su mešani izuzetno nosivi odevni predmeti sa detaljima ručne izrade I dorade, specifični za visoku modu. Posebno za ovu kolekciju nakit je izradio Slobodan Velicki, a kolekciju šešira za dizajnere izradio je salon ‘’Škrgatić’’.

Robert Sever 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

Robert Sever

Bosnu i Hercegovinu je predstavio dizajnerski tim iz Sarajeva, Naida Begović i Neira Sinanbašić , koje stoje iz brenda  SHE:YOU. Kolekcija pod nazivom SHE:covers:YOU (jesen-zima 2013-14) inspirisana je zadovoljenju svakodnevnih potreba i formirana na način da se te potrebe zadovolje u skladu sa godišnjim dobima za koje je nastala. Kabanice i haljine su osnovni elementi kolekcije, a boje su crna, bijela, plava, ljubičasta.

SheYou 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

SheYou

George Styler tradicionalni je predstavnik Srbije u okviru Zone 45.

George Styler 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

George Styler

Naziv nove kolekcije je “NetWork” (engl. network – mreža, work – rad), kako zbog prepletaja koji je sastavni deo njegovog stvaralaštva, tako i zbog različitih vrsta mreža – odnosa koji povezuju ljude i kulture, i asocijacija na sistem u kome živimo i radimo. Dominantni materijal i ove kolekcije je trikotaža ukombinovana sa 3d materijalima i najmodernijim  tehnikama štampe, stvarajući paralelu između prošlosti i budućnosti, otmenog i alternativnog, orijentalnog i zapadnjačkog, kopnenog i vodenog.

Comments