Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

Drugi dan 34. Perwoll Fashion Week-a počeo je revijom B FUTURE BY PERWOLL. B FUTURE je konkurs za mlade dizajnere, ustanovljen na prošloj beogradskoj nedelji mode, čija je namera da na ozbiljan način podrži domaću modnu scenu. S toga je Perwoll u saradnji sa modnim studio klik osmislio ovu specijalnu nagradu namenjenu novim, talentovanim I inovativnim modnim dizajnerima.

B future 2 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

B-future

Tema ovog konkursa je bila crno-beli film i večita crno-bela modna klasika, a kreatori su imali zadatak da osmisle modele za futurističke crno-bele filmove u 2030. Godini.

Stručna komisija u sastavu Zora Mojsilović, professor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, Ksenija Marković, modni analitičar i dizajner Igor Todorović, modni kreator odabrali su 13 finalista, koji su se večeras predstavili beogradskoj publici: Lara Popović,Sonja Jocić, MIlica Todorić, Iva Soković, Nemanja Jevtić, Bojana Jovanović, Sonja Nikolić, Ana Tara Radonjić, LJuba Sikimić, Mirjana Šarac, Marija Janošević, Jelena Simonović i Vladislava Joldžić.

Nagradu B FUTURE BY PERWOLL dobila je Bojana Jovanović.

U nastavku programa, 34. Perwoll Fashion Weeka, svoju najnoviju kolekciju za jesen-zimu 2013/14, predstavila je čuvena domača modna kuća: MONA.  Iza ove kolekcije stoje dizajneri: Ana Leković, Kristina Gajić i Marina Korać. Svoje kolege došao je da podrži I dizajner Zvonko Marković, koji je dugo bio kreator u Moni.

Mona 2 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

Mona

Poslednja revija  druge večeri 34. Perwoll Fashion Week-a bila je revija  koju nam je predstavio Samsung: ZONA 45-revija regionalnih dizajnera,. Ovoga puta među modnim dizajnerima iz regiona predstavili su se: Ivan Rocco-Squat iz Slovenije, Robert Sever iz Hrvatske, She:You iz Bosne I Hercegovine i George Styler iz Srbije.

Ivan Rocco je mladi slovenački modni dizajner, član tima Squat – nezavisnog brenda.Predstavio je kolekciju za proleće-leto 2014.-  ‘’Chinese Cholo/a’’, inspirisanu kombinacijom različitih ideja , reči I kultura. mOdeli su opušteni, raznobojni sa zanimljivim printovima.

Ivan Rocco 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

Ivan Rocco

Robert Sever, je modni brend iz Hrvatske iza koga stoje Robert Sever I Branko Basletić. U okviru programa Zona 45, predstavljena je kolekciju u kojoj su mešani izuzetno nosivi odevni predmeti sa detaljima ručne izrade I dorade, specifični za visoku modu. Posebno za ovu kolekciju nakit je izradio Slobodan Velicki, a kolekciju šešira za dizajnere izradio je salon ‘’Škrgatić’’.

Robert Sever 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

Robert Sever

Bosnu i Hercegovinu je predstavio dizajnerski tim iz Sarajeva, Naida Begović i Neira Sinanbašić , koje stoje iz brenda  SHE:YOU. Kolekcija pod nazivom SHE:covers:YOU (jesen-zima 2013-14) inspirisana je zadovoljenju svakodnevnih potreba i formirana na način da se te potrebe zadovolje u skladu sa godišnjim dobima za koje je nastala. Kabanice i haljine su osnovni elementi kolekcije, a boje su crna, bijela, plava, ljubičasta.

SheYou 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

SheYou

George Styler tradicionalni je predstavnik Srbije u okviru Zone 45.

George Styler 34. Perwoll Fashion Week: Drugi dan

George Styler

Naziv nove kolekcije je “NetWork” (engl. network – mreža, work – rad), kako zbog prepletaja koji je sastavni deo njegovog stvaralaštva, tako i zbog različitih vrsta mreža – odnosa koji povezuju ljude i kulture, i asocijacija na sistem u kome živimo i radimo. Dominantni materijal i ove kolekcije je trikotaža ukombinovana sa 3d materijalima i najmodernijim  tehnikama štampe, stvarajući paralelu između prošlosti i budućnosti, otmenog i alternativnog, orijentalnog i zapadnjačkog, kopnenog i vodenog.

Editors choice