Drugo veče Perwoll Fashion Weeka otpočelo je revijom Klasa, udruženja koje je oformljeno na odseku za kostim Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a koje čini deset mladih dizajnerki. To su: Ivana Lazarević, Sanja Stepanović, Teodora Živković, Katarina Bogdanović, Zorana Stojanović, Sanja Manakoski, Ivana Stojanović, Monika Ratković, Jelena Antanasijević i Senka Kljakić. Na 35. BelgradeFashionWeek-u Klasa se predstavila kolekcijom za proleće/leto 2014. Odmah zatim predstavila se Bojana Jovanović koja je pobednica konkursa B-Future by Perwoll 2013, čime joj se pružila prilika da predstavi mini kolekciju na ovom 35. Fashion weeku. Igra sa kontrastima, eksperimenti sa materijalima i teksturama samo su neke od karakteristika po kojima je poznat Bojanin rad, što je publika bila u prilici da vidi i u novoj kolekciji “Fusion” za jesen-zimu 2014.

Osnivanje udruženja dizajnera BFW Design Collective inspirisano je najvažnijim aspektima Beogradske nedelje mode i predstavlja želju organizatora za dodatnim aktivnostima na realizaciji inicijativa za dalji razvoj i unapređenje autorske modne scene kod nas. Zato je revija BFW Design Collective-a na kojoj je učestvovalo 50 dizajnera izazvala veliku pažnju medija i javnosti, jer su se na toj reviji dizajneri članovi Udruženja predstavili sa po jednim modelom koji na najbolji način prezentuje njihov rad i individualnu kreatorsku estetiku. Plan je da ovakav koncept preraste u stalni format izlaganja koji će se ponavljati na svakoj Nedelji mode.

DJT0333 Ivan Dzolic 35. Perwoll Fashion Week: Drugo veče ana ljubinkovic BFW Design Collective 35. Perwoll Fashion Week: Drugo veče DJT8622 Bojana Jovanovic 35. Perwoll Fashion Week: Drugo veče

Veče je završeno revijom Novi Dizajneri u okviru koje su se predstavili dizajneri Ivan Džolić, Marko Glavinić i Zla Zla. Mladi dizajner Ivan Džolić predstavio je kolekciju za sezonu jesen/zima 2014/15, namenjenu muškarcima, a  inspirisan je božanstvima oslikanim rukom baroknog slikara Mikelanđela. Marko Glavinić prikazao je kolekciju ‘Fragile’ koja je nastala kao blago koketiranje između muške i ženske mode. Govori o tome koliko je linija između polova, kada je moda u pitanju, tanka, gotovo izbrisana. Brend Zla Zla obraća se uglavnom mlađoj urbanoj populaciji.

DJT8103 Klasa 35. Perwoll Fashion Week: Drugo veče DJT8913 35. Perwoll Fashion Week: Drugo veče

Postoji od 2004, a proizvodnjom garderobe bavi se od 2008. Sarađuje sa svim uticajnijim underground bendovima u Srbiji, a rade merchandize (majice, dukseve, trenerke, kape) za bendove Lollobrigida, Bad Copy, Prti Bee Gee… U potpuno atipičnoj scenografiji za Fashion Week, u ulozi manekena ovoga puta bili su brojni gradski likovi, ali i Ida Lollobrigida, Maja Uzelac, Mikri i Eufrati iz benda Prti Bee Gee, Galeb… Na 35. Belgrade Fashion Week-u Zla-Zla se predstavio kolekcijom #ZLAZLA Hashthug.

Comments