Znate ono kada date sve od sebe da završite sav posao koji imate, vidite se sa dečkom i drugaricama, obavite sve kućne poslove, učinite i nešto samo za sebe, odspavate onih ključnih osam sati, malo se našminkate i uspete sutra da stignete na vreme u kancelariju – a onda vas neko od kolega pita “A je l’ si dobro? Izgledaš mi nešto umorno?”, i vama dođe da ga gađate kafom “za poneti” koju ste pokupili dve ulice ispod. Da, bili smo u toj situaciji nebrojeno mnogo puta. Jednostavno, umor se lako i nečujno prikrade onda kada ste u “kostantnom gasu” i kada ne stajete i nemate baš vremena da stanete, i osim ukoliko ne planirate da ozbiljno promenite životne navike i ritam po kom funkcionišete – on će se videti na vašem licu. Ako želite da nastavite da živite brzo i u konstantnom “akcijanju”, a ipak uz to izgledate sveže i naspavano, evo nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći!

Ohladite predeo oko očiju

Ukoliko imate problem sa nadutošću predela oko očiju usled umora, ono što će vam pomoći je da kožu brže-bolje ohladite. Ovo možete učiniti na nekoliko različitih načina, od kojih je možda najbrži masaža ledom – koja je novi trendy tretman u svetu nege i lepote. Jednostavno, poslužite se kockom leda koju možete staviti u pamučnu tkaninu ili je prineti direktno licu, a zatim njome masirajte lice i predeo oko očiju sve dok se led ne istopi. Takođe, ako imate malo više vremena, možete iseći kolutove krastavca i staviti ih na zatvorene kapke, i tako ostaviti oko deset minuta. Naravno, sada u prodaji postoje i mnoge kreme za predeo ispod očiju sa sastojcima koji hlade kožu, pa je i to opcija.

Dodajte hajlajter ili sjaj na kapke

Ako želite da vam oči dobiju posebni sjaj, da izgledaju otvorenije i budu naglašenije – poznati šminkeri preporučuju da na samu sredinu gornjeg kapka dodate hajlajter, svetlu senku za oči sa suptilnim šljokicama ili sjaj. Na ovaj način vaše oko će doći do izražaja, a šljokice po sredini biće tačno iznad vaših zenica te će učiniti da one dobiju poseban sjaj. Samim tim, izgledaćete budnije i odmornije, a vaš pogled će biti prodorniji. A svi znamo da su oči one koje nas uvek “odaju”, te ako su one odmorne, celo vaše lice će izgledati odmornije.

Comments