Modna sezona je u punom jeku. Nedelja mode u Njujorku je već za nama, kao i ona u Londonu, dok nas u Milanu i Parizu tek očekuju spektakularne revije na kojima ćemo moći da vidimo šta je to što su nam pripremili Marine Serre, Ashley Williams, Rick Owens i Prada za sezonu jesen/zima 2020.

Iako je puno toga što će nas bez sumnje oduševiti u ove četiri modne prestonice tokom Fashion Week-a, modne piste nisu jedino mesto na kome mladi, talentovani dizajneri predstavljaju svoje kreacije. Veliki broj njih odustaje od takvog načina promovisanja u korist DIY emisija, off-schedule prezentacija i lo-fi snimaka koje su stvorili njihovi podjednako kreativni prijatelji.

Dolazeći iz ustanova uključujući CSM i RCA, smeštenih svuda od Portorika do Londona, evo samo nekoliko dizajnera na čiji rad bi trebalo da obratite pažnju u 2020.

Marvin Desroc

Diplomirao je prošle godine na Central Saint Martins koledžu za umetnost i dizajn, a inspirišu ga dizajneri Alexander McQueen, Alaïa i Jean Paul Gaultier. Specijalizujući se za mušku odeću, dizajnerski rad podređuje tradicionalnim idejama muškosti, s pletenim i kukičanim prslucima stvorenim da omoguće da bradavice budu primetne i kreacijama skrojenim tako da se završavaju delikatnim cvetnim detaljima. Ovaj jedinstven pristup već je privukao ljubitelje njegovog rada, među kojima je i Olly Alexander.

Max Allen

Instagram profil Max Allena možda je jedino mesto gde ćete pronaći Mowalolu, Kylie Minogue i Crazy Frog u istom društvu – makar i samo štampane preko korseta. Stvarajući balans između visoke kulture i zabave, kroz svoju jedinstvenu odeću, londonski dizajner inspiraciju pronalazi svuda: od vintidž italijanskih plakata preko ikoničnog Coca-Cola logotipa. Fanovi njegovog rada uključujući Shygirl i Sports Banger, pozvali su ga da sarađuje sa njima na svojoj reviji za proleće/leto 2020.

Comments