Krystal Paniagua

Krystal Paniagua, bivša studentkinja Kraljevskog koledža umetnosti, kroz svoje portorikansko nasleđe obaveštava o svom radu. Uz prethodne kolekcije koje sadrže pletene kreacije koje se skupljaju na različitim delovima tela kako bi stvorile efekat prijanjanja uz mokar izgled, izrezane seksi haljine i uske majice ukrašene pejzažima, biljkama i ponavljajućim motivom petla, njeno delo čita se kao ljubavno pismo bogatoj istoriji i kulturi njene zemlje.

Bruna Ignatowska

Poslednja kolekcija bivše studentkinje Univerziteta Westminster Brune Ignatowske koja je predstavljena kao deo izložbe ove institucije u 2019. godini, obiluje pastelnim, svilenim organzama, satenom, tilom uklopljenim u niz ćudljivih stajlinga koji se poigravaju teksturama, veličinom i proporcijom. Objašnjavajući da je želela da se poigra romantičnim idealima, OTT i šarena ponuda bili su komični pogledi na previše sirove stilove ljubavi.

Ellis Jaz

Komadi Ellisa Jaza nisu samo lepo konstruisani, već predstavljaju i “brod” koji istražuje ograničene definicije ženskih standarda lepote. Jaz stvara ono što naziva “zamršeno izrađenom erotičnom odećom” koja steže tako da određena mesta na ženskom telu (iznad određene veličine) uslovljavaju da budu prikrivena. U želji da pogleda izvan “veličine uzorka”, Jaz se priključuje sve većem broju mladih dizajnera koji istražuju novi, inkluzivniji pristup modi.

Naslovna fotografija: instagram.com/maxallenbabes

Vladislava Milovanović

Comments