U poslednje vreme svi smo bili prinuđeni da se navikavamo na neke promene – a jedan od najvećih izazova sa kojim smo se suočili bila je promena naše rutine u skladu sa poštovanjem mere socijalnog distanciranja. Neminovno je da primećujemo ozbiljnu promenu u svojoj dnevnoj rutini, a mnogi doživljavaju intenzivnu anksioznost, koja može doći i kada zabrana kretanja prestane da važi, a koja utiče na svakodnevni život svakog od nas. Međutim, ovo su neki od načina da ostanete produktivne i poboljšate svoje raspoloženje bez obzira na trenutne okolnosti – bez obzira na to da li još uvek radite od kuće ili ste počele postepeno da se vraćate svojim uobičajenim aktivnostima.

Napiši plan za svaki dan

Započni sa pisanjem plana za svoje dane sa stvarima koje i dalje možeš raditi kod kuće. Nije nužno da to budu radne obaveze, naprotiv. To može biti gledanje filma, čitanje knjige ili nešto potpuno jednostavno poput ispunjavanja slagalice ili bojanke. Osim vremena za poslovne obaveze, važno je isplanirati i ovaj deo kako ne bi došla u situaciju da jednostavno “nemaš vremena” za svoj najdraži film, knjigu koju si baš počela ili samo – odmor. Pokušaj da ugradiš raznolikost u svoj dan i da ne obavljaš slične obaveze jednu za drugom. Probaj da izdvojiš redovno vreme za čišćenje, čitanje, gledanje TV-a ili kuvanje. Aktivnosti kojima ispunjavamo svoje slobodno vreme, a koje nas usrećuju, i te kako pozitivno utiču i na naš profesionalni uspeh i produktivnost.

Pet efikasnih načina da ostaneš produktivna i poboljšaš svoje raspoloženje photo 1 5 efikasnih načina da ostaneš produktivna i poboljšaš svoje raspoloženje

Postavi ciljeve

Zaista nema ničeg goreg od toga da izgubiš osećaj svrhe, a za one koji se trude da ostanu motivisani dok rade od kuće, postavljanje ciljeva stvarno može da pomogne. Postizanje određenog cilja, bez obzira na to koliko mali ili veliki bio (mali ciljevi su uvek deo puta do onog najvećeg) zaista može da pruži osećaj svrhe smisla u svakom trenutku, a naročito u situaciji sa kojom se trenutno suočavamo i u kojoj je već sve naizgled besmisleno. Ukoliko nemaš ovu naviku, možda bi bilo dobro da nabaviš neki planer sa motivišućim porukama ili nalepnicama koje tebi nešto znače (ili da ga sama kreiraš, zašto ne?) i da upisuješ svoje dnevne, nedeljne, mesečne i godišnje ciljeve. Bićeš veoma ponosna na sebe kada ga prelistaš nakon nekog vremena!

Comments