San je veoma važan

Primamljivo je kasno otići u krevet i ustati kasnije, jer je za mnoge od nas putovanje do posla trenutno stvar prošlosti. Ali, nemoj se predati tim kasnim noćima jer je za produktivnost, ali i dobro raspoloženje, zaista važan dosledan raspored spavanja. Održavanje kvaliteta sna utiče na to kako se osećaš i mentalno i fizički, tako da je veoma važno da redovno spavaš – noću. Ako (još uvek) radiš od kuće, pokušaj da ustaneš i pripremiš se za posao kao što bi to inače činila.

Izbegavaj usvajanje loših navika

U izolaciji nije bilo teško upasti u nezdrave obrasce ponašanja koji se mogu veoma loše odraziti na naše fizičko zdravlje. Pokušaj da uvedeš zdrave, uravnotežene obroke, dovoljno vode i redovno vežbanje u svoju dnevnu rutinu. Treninzi kod kuće su odlično rešenje i uopšte nije važno u koje doba dana ih radiš, oni uvek rade za tebe! Naravno, ne moraš i ne bi trebalo da budeš previše stroga prema sebi – svi znamo da malo poslastica može pomoći da podignemo raspoloženje.

Pet efikasnih načina da ostaneš produktivna i poboljšaš svoje raspoloženje photo 2 5 efikasnih načina da ostaneš produktivna i poboljšaš svoje raspoloženje

Fokusiraj se na sadašnji trenutak

Sada je najvažnije da probaš da se fokusiraš na sadašnji trenutak i stvari koje možeš da kontrolišeš – budućnost je svakako nemoguće predvideti. Ovo će ti u kombinaciji sa dobro osmišljenom dnevnom rutinom, definitivno pomoći da održiš produktivnost, fokus i dobro raspoloženje – i da briljiraš, kako na profesionalnom planu, tako i u svakodnevici!

Fotografije: Unsplash.com

Vladislava

Comments