O kreativnosti se mnogo piše i govori, ali koliko je zapravo primenjujemo u svakodnevnom životu? Da li znaš koliko je ona moćno sredstvo u potrazi za zadovoljstvom i ispunjenijim životom? Ko su kreativni ljudi i kako oni zapravo razmišljaju? Ovo su knjige uz pomoću kojih ćeš pronaći odgovore na pitanja šta je zapravo kreativnost i kako da je primenjuješ u stvaralaštvu, ali i svakodnevnom životu.

“Velika čarolija”, Elizabet Gilbert

Ovo je knjiga koja će ti zaista pomoći da budeš kreativnija, ne samo ukoliko tvoje zanimanje ima veze sa umetnošću, već i u svakodnevnom životu. Zapravo, u svaki posao ili hobi možeš uneti malo kreativnosti, što će bitno poboljšati tvoje zadovoljstvo i kvalitet života. U “Velikoj čaroliji”, autorka svetskog bestselera “Jedi, moli, voli” zalazi duboko u proces stvaranja, kako bi sa čitaocima podelila svoj pogled na kreativnost i objasnila kako ju je sama otkrivala u sebi, suočavajući se sa svojim strahovima, dilemama i upoznajući sebe. Sa dubokim razumevanjem za čitaoce, ona velikodušno nudi pomoć na putu do misteriozne prirode inspiracije, traži od svih koji žele da stvaraju da svim srcem prihvate svoju radoznalost ,dokazujući na primerima iz svog života da je ljubopitljivost jedna od najvažnijih karakteristika života onih koji teže da budu svakodnevno kreativni.

“Moć kreativnosti”, Džona Lerer

Ova knjiga potpuno razotkriva kreativnost i kreativni proces – kreativnost nije “dar” koji poseduju samo odabrani. To je pojam koji obuhvata raznovrsne i različite umne procese koje svi možemo naučiti da koristimo efikasnije. Saznaćeš kakve su bile stvaralačke navike Boba Dilana, kakve su stimulanse koristili čuveni pesnici i otkriti zašto je u Engleskoj u doba kraljice Elizabete I došlo do eksplozije kreativnosti. Sve u svemu, štivo koje zaslužuje da se nađe na tvojoj polici sa najdražim knjigama.

Comments