Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Neke knjige o modi zapravo su mnogo više od toga: riznice ilustracija, sećanja, strasti prema svom poslu i ljubavi prema ljudima sa kojima su autori delili trenutke inspiracije i čiste radosti ili priručnici za život sa stilom, ali bez opterećenja poput “must have” ili “must do”. Jednostavno – igra, radost, joie de vivre i ljubav! Evo nekoliko magičnih knjiga o modi i stilu u koje ćete se zaljubiti “na prvu stranicu”.

“Moda i neke druge priče”, Dušanka Vranješević

U svojoj prvoj autobiografskoj knjizi “Ne daj se zmaju”, Dušanka Vranješević pisala je o svom trnovitom, ali pre svega uzbudljivom putu ženskog preduzetništva u Srbiji, životnim izazovima i suočavaju sa teškom bolešću, ali i ljubavi prema korenima, porodici, prijateljima, svemu onom što danas neretko stavljamo u drugi plan. Knjiga “Moda i neke druge priče”, na neki način predstavlja nastavak prethodnog romana, ali ovaj put pred nama je priča o ljubavi prema modi koja datira iz autorkinog detinjstva, o nastanku manifestacije Serbia Fashion Week, zanimljivim dogodovštinama sa putovanja, druženju sa dizajnerima i svemu što ovu najveću modnu manifestaciju u ovom delu Evrope prati. “Moja razmišljanja o modi posežu u prošlost, sve do spoznaje da sam prve modne ludorije naučila u svojoj kući, spajajući nemoguće boje u dokolici zimskih sedeljki, koje bi organizovala naša majka Zorka. U velikoj sobi, gde se zimi jedino ložilo, okupljale bi se žene sa sela. Uz dokolicu i pesme koje su se pevale, žene bi se takmičile u brzom prelu, pletenju i tkanju. Bilo je tu raznobojnog pletiva, od kojeg bi nastajali lepi i korisni proizvodi kao kape, rukavice, čarape, šalovi, džemperi, suknje, pumparice…”, piše autorka u svom prepoznatljivom stilu, vrlo iskreno i emotivno, a hrabrošću, ljubavlju prema modi ljudima, obojena je čitava knjiga koja zaslužuje da se nađe među najdražima na vašim policama.

knjige o modi i stilu 5 knjiga o modi i stilu koje bi trebalo da se nađu na tvojoj #mustread listi

“Psihologija mode”, Kerolin Mer

Ovo je knjiga o tome koliko moda zapravo utiče na naš identitet i samopouzdanje. Kako se predstavljamo načinom oblačenja? Kada se odećom prilagođavamo, kada ulepšavamo, a kada obmanjujemo? Koliko je prisutna modna diskriminacija? Kakva je veza raspoloženja i emocija sa načinom oblačenja? Šta zapravo stoji iza želje za najnovijom odećom? Kako i u kojoj meri naš lični modni stil predstavlja zapravo neverbalnu komunikaciju? Odgovore na ova i brojna pitanja u ovoj knjizi daje Kerolin Mer, koja se specijalizovala za psihologiju mode i radi kao savetnik sa edukatorima, modnim brendovima i medijskim kućama. Na Londonski modni koledž Univerziteta umetnosti u Londonu uvela je novo usmerenje i novu oblast primenjene psihologije – psihologiju mode sa diplomskim i master programima.

Editors choice