Njujork možda jeste jedna od najpoznatijih, najvoljenijih i najpriznatijih modnih prestonica čije ulice kriju toliko dobrih street style kombinacija, ali Njujork je nekako previše urban, previše kul, previše brz, slobodan i opušten grad, ako je to uopšte moguće reći, u onom modnom smislu, dok je Pariz jednostavno Pariz! Jednostavan, bezbrižan, šik, savršeno stilizovan bez mnogo truda, klasičan, ali na onaj dobar način, miran, sveden, elegantan… Čini se – sušta suprotnost Njujorku! Možda misliš da je sve ovo jedan veliki kliše ili da je naše mišljenje o perfektno stilizovanim Parižankama čist stereotip, ali kada odeš u Pariz ti zaista vidiš da je ovaj grad kao sa neke druge planete! Velike su verovatnoće da tvoje standardne dnevne kombinacije poput spoja vintidž farmerki visokog struka iz devedesetih i omiljene majice jednostavno neće “raditi” u francuskoj prestonici, a to ti dovoljno govori o tome kakav stil oblačenja tamo vlada. Želiš da otkriješ te svete tajne pariskog stila? Nastavi da čitaš jer ti u nastavku otkrivamo pet modnih lekcija koje će ti pomoći da u sebi probudiš tu savršeno stilizovanu Parižanku!

Kada nosiš štikle, nosi one niske

Parižanke vole štikle, naročito zato što neguju taj prepoznatljiv jednostavan i elegantan stil. Pa ipak, one gotovo nikada ne nose visoke štikle u kojima je zaista teško hodati (ko god tvrdi drugačije – laže!) već igraju na kartu praktičnosti. Zato se one najpre odlučuju za baletanke, espadrile ili cipele i salonke sa niskom štiklom, kada baš žele da se doteraju (kao da to već nisu). Hvala nebesima pa više ne moramo da se “lomimo” na vrtoglavim štiklama koje zapravo ni ne čine da izgledamo lepo kada u njima hodamo kao čaplje! OK, čast izuzecima…

Budi srećna sa onim što imaš

Svaka od nas je građena drugačije – neka je visoka, neka je niža, neka manekenski građena, a neka ima obline. Bez obzira na to kako izgledaš, jednostavno moraš da voliš sebe i prihvatiš sebe onakvom kakva jesi. Zavoli svoje vrline, prihvati svoje mane, a u skladu sa tim izgradi svoj lični stil. Ukoliko si ponosna na svoje noge – istakni ih pravim modelom pantalona ili suknje i zaboravi na to što oko struka imaš malo viška. Parižanke se ne opterećuju svojim izgledom u tom smislu, dokle god su negovane, zdrave i stilizovane na pravi način, u skladu sa onim što jesu. Lepota i prefinjenost dolaze iznutra, a kada si zadovoljna sobom, energija kojom zračiš je prosto neverovatna. 

Comments