Prijavi se i zajedno sa Sarom Jo testiraj (i osvoji) nove AVON matte ruževe!

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/2

Onog trenutka kada sam počela da radim i zarađujem, počele su moje muke s novcem. Ironično, zar ne? Kada osoba ima stalna i prilično dobra primanja, očekuje se da će sa lakoćom ići kroz život, kontrolisati troškove i prosto znati kako se novac koristi (da se tako izrazim), ali izgleda da tako funkcioniše ceo svet, samo ne i ja! Čini mi se da ja platu potrošim dok si rekla “legla plata!” a ako bi me pitala na šta tačno potrošim taj novac, bez zadrške ću reći – nemam pojma! To jest, znam da mi deo ode na kiriju i račune i slične obavezne stvari, a ostalo… Hm, možda imam Bermudski trougao u novčaniku?!

U trenutku kada sam prvi put sa svojih 26 godina morala da pozajmim novac i to samo iz razloga što sam platu potrošila daleko pre sledeće i to verovatno na neke hirove i gluposti, shvatila sam da šala mog dečka da će mi voditi finansije više nije samo šala već – potreba! Stvarna potreba. On je svoju ulogu ozbiljno shvatio i napravio mi je pravi pravcati finansijki plan zahvaljujući kojem sam naučila (OK, i dalje učim) kako da se odgovornije ophodim prema novcu koji zaista nije lako zarađen!

7 e1541068981217 Da li i ti imaš Bermudski trougao u novčaniku? Evo rešenja!

Kontroliši troškove – uz pomoć svog mobilnog telefona!

Plaćanje karticom je super, ne poričem, ali samo ako znaš to da radiš mudro i promišljeno. Ja, na primer, provlačim karticu ovde, provlačim je tamo i hop – nema više para na računu. Ne, kartica nije “rupa bez dna” i ako ne razmišljaš, brzo stigneš do nule. Zato sam počela da primenjujem ovaj trik – počela sam da pratim sve transakcije uz pomoć mBanking aplikacije. Pre svega, tako uvek vidim koliko novca imam na raspolaganju, a potom, u samo dva klika mogu da prebacim deo novca na svoj štedni račun i to bez bilo kakvih dodatnih troškova i odlaska u banku (što je sjajno – mrzim redove i čekanje). Na ovaj način, kontrolišući sebe malo više nego inače, imam jasniju predstavu o tome koliko trošim, a to je korak bliže mom odgovornijem ponašanju prema novcu!

unicredit tekst 1 Da li i ti imaš Bermudski trougao u novčaniku? Evo rešenja!

Počni da štediš!

Well, obviously! Odgovornost prema novcu obično podrazumeva štednju i moram da priznam da mi je ovo najomiljenija finansijska navika koju sam usvojila, baš zato što u mom rečniku ova reč ranije nije postojala. Kao što sam već spomenula, s obzirom na to da nisam toliki karakter da novac čuvam u “slamarici”, u UniCredit Banci sam otvorila štedni račun (besplatno!) i počela da izdvajam određenu sumu na mesečnom nivou. Opciono, na raspolaganju su ti i usluge Mastercard®, Visa Installment i Mastercard Platinum kreditne kartice, a sam štedni račun sadrži račun štednje po viđenju, račun oročenog depozita i telefonski servis. Moram da naglasim da su zaposleni u UniCredit Banci jako ljubazni i da su mi strpljivo objasnili sve što me je zanimalo u vezi sa štednjom tako da sam sada puna sebe i osećam se daleko zrelije i odgovornije – i to ne samo po pitanju novca!

Editors choice