Nastavljamo listu predloga najlepših mesta u Evropi koje možete posetiti ove godine. Pandemija korona virusa nas je osujetila u uobičajenom načinu putovanja, pa su nam danas potrebne dodatne pripreme kako bismo se na željenoj destinaciji osećali iole sigurno. I to je ostvarivo. Bez truda nema ni uspeha. Budući da je leto prošlo, broj turista se smanjio, pa se na miru možemo šetati po ovim prelepim lokalitetima. Jesen je idealno vreme za nova poznanstva, niže hotelske cene, više mesta u restoranima i manje neželjenih ljudi na vašim fotografijama. Izdvojili smo još 5 prelepih destinacija koje vam radosno preporučujemo…

Bordo, Francuska

Izabran za najlepšu destinaciju u Evropi, Bordo je grad koji će okrepiti vaša čula mirisa i ukusa, stvarajući jedinstvene uspomene. Bordo posećuju oni koji su u potrazi za autentičnošću, istorijom, toplinom, osmesima, tradicionalnom gastronomijom. U njemu možete posetiti vinograde Sent-Emilion i plaže Arkašona, koji će učiniti da se zaljubite u francusku regiju Akvitanije. U isto vreme, Bordo je tradicionalan, savremen, klasičan, underground i kosmopolitski, a baš jesen je idealna sezona da ga posetite. 

Firenca, Italija

Italija uvek predstavlja pravi izbor za posetu za putnike širom planete, pogotovo za one koji su u potrazi za romantičnim lokalitetima i kulturološkim stecištima. Italija ima veliki broj jednih od najlepših muzeja na svetu. U tihom jesenjem danu možete otkriti umetnička remek-dela u galeriji Ufici, zagledati atribute Mikelanđelovog Davida i diviti se velelepnoj Firentinskoj katedrali. 

Bilbao, Španija

Pojedini najveći svetski umetnici, kao što su Robert Wotherwell, Yves Klein, Andy Warhol i Jean-Michel Basquiat očekuju vas u Gugenhajm muzeju u Bilbau. Ako ga posetite u jesenjoj sezoni, nećete čekati u redovima, jer je u Bilbau krajem godine mnogo mirnije. Stalna muzejska postavka vam nudi izvanredna umetnička dela koja možete upijati u tišini spokojne muzejske sobe koju posećuje samo nekolicina privilegovanih. Ako, pak, više volite pejzaže, nema problema! Vinogradi u okolini Bilbaa nude svojevrsnu erupciju jesenjih boja.

Comments