Pogrešni povodi

Komplimenti na temu toga kako ste smršali i zadovoljstvo zbog ulaska u uže pantalone će vas dovesti donekle, ali kao motivacija će veoma brzo izgubiti snagu. A ako čekate motivaciju da smršate, može se lako desiti da zapadnete u stare navike, makar dok vas ne pogodi neki zdravstveni problem. Akcija je ono što stvara motivaciju, a ne obrnuto. Ukratko, nemojte ići na dijetu da biste dobro izgledali u bikiniju, nego promenite navike u ishrani da biste bili zdraviji na duže staze, i biće vam lakše da to i ostvarite i održite.

Manjak prateće fizičke aktivnosti

Suočimo se s činjenicom da veći deo života provedemo u nekoj kombinaciji sedenja i ležanja, uglavnom ispred ekrana. Eksperti već godinama suše usta ponavljajući da takav stil života vodi do većeg rizika za srčana oboljenja i svakave druge neprijatnosti. Štaviše, istraživanja ukazuju na to da ljudi koji imaju intenzivan trening jednom ili dvaput nedeljno a ostatak vremena provode sedeći i ležeći imaju isti rizik od oboljenja kao oni koji samo sede ili leže. Zaključak se sam nameće – dijeta nije rešenje, čak ni promena načina isrhane na duge staze vam neće biti od presudne pomoći ako se uz to i malo fizički ne aktivirate. Prošetajte par minuta na svakih sat, potrčite svaki dan ili idite u teretanu tri puta nedeljno, ali se trudite da to bude redovno.

dijeta2 5 razloga zašto se brzo izgubljeni kilogrami još brže vraćaju

Preskočen doručak

Jutarnji obrok je najvažniji za telo i za mozak. Istina, ako ga zamenite kafom imaćete više vremena da stignete na posao ili odbacite decu u vrtić na vreme, ali se izlažete riziku da posle imate napade gladi i umanjenu sposobnost rasuđivanja. Statistika koju je objavio američki National Weight Control Registry (NWCR), na osnovu 20 godina podataka o ljudima na dijeti, pokazuje da je 78% onih koji su održali manju težinu posle godina dana jelo doručak svaki dan. Mislite o tome sledećeg jutra kada razmatrate da li da samo popijete kafu ili da uzmete i nešto konkretnije.

Detaljnije na www.pronadjimeru.com

Comments