Konačno smo ušli u drugu polovinu decembra i odbrojavamo dane do završetka 2020. godine. Zima je zvanično stigla, a sa njom i hladniji i kraći dani. Kako nas vremenska prognoza i epidemiološka situacija obavezuju da većinu slobodnog vremena provodimo zatvoreni u svojim domovima, tako se i sami prilagođavamo kućnoj varijanti. Hrlimo ka udobnijoj garderobi, toplijim napicima i uređujemo naš unutrašnji prostor. Stoga, evo liste od 5 stvari koje će učiniti da period koji je pred nama bude što komforniji.

1. Šolja koja kontroliše toplotu

Dok u glavi prelazimo spisak obaveza i pripremamo se na izvršavanje istih, naše telo traži napitak koji će ga pokrenuti. Kako je ispijanje jutarnje kafe jedan od omiljenih rituala širom sveta, njegovi učesnici veliku pažnju posvećuju i maloj blagodeti u koju staje ovaj napitak- šolji. Neki čak tvrde da je ona ta koja daje lepši ukus kafi. Kao suprotnost  tradicionalnoj šolji na scenu je izašla njena “pametna” verzija, odnosno samozagrevajuća šolja za kafu. Ovakva, pametna šolja, odličan je izbor za sve nas koji želimo da naši napici budu uvek topli.

2. Pidžama

Pidžame su dokaz da kroz stanje hibernacije tokom zime ne prolaze samo životinje. Pospanost, bezvoljnost i pasivnost su samo neke od promena raspoloženja kroz koja prolazimo tokom ovog perioda. Pa, kako se i preko dana obično izležavamo, kao i za svaku priliku u životu, tako i za ovu moramo imati adekvatnu garderobu.

Comments