Ljudi sa ovalnim licem su zaista dobili na lutriji. Ovalno lice podrazumeva srazmerne crte lica koje možete da naglasite uz pomoć frizure. Pored toga što im savršeno stoji kratka kosa, jer im otkriva sve atribute, oni mogu da se potpuno opuste i da puste kosu da raste koliko žele – samo je bitno da je dobro stilizuju!

Ukoliko vi imate ovalno lice – predlažemo vam da se opustite i da eksperimentišete sa frizurama, a mi ćemo vam dati predloge koji će vas sigurno oduševiti, pa ćete uskoro poželeti da imate neku od ovih frizura!

Face-Framing Textured Bob

Već smo ranije pisali o tome, ali nije na odmet da ponovimo – bob frizura stoji svima i  svako bi trebalo u jednom periodu da ima ovakvu frizuru. Kada kažemo textured, svakako mislimo na frizure koje podrazumevaju prirodne lokne ili tršavu kosu – obe opcije super izgledaju! Naravno, uvek možete da loknate svoju kosu figarom kako biste postigli ovaj efekat.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lucy Hale (@lucyhale)

Stepenasto ošišana kosa

Ukoliko volite dugačku kosu – trebalo bi da je šišate stepenasto. Za ovalno lice idealna frizura je stepenasto ošišana kosa čiji su stepeni blizu – kako bi frizura dobila na volumenu i teksturi. Kada se šišate stepenasto, poslednji stepen bi najbolje bilo da bude špicast, ali nećete pogrešiti ni ako se odlučite za potpuno ravan poslednji stepen. Baš kao i textured bob – ovako ošišana kosa može uvek da se lokna i da čini da izgleda savršeno uz vaše lice! Stepenasto ošišana kosa čini da vaše lice izgleda simetrično – kakvo i jeste.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Šiške

Znamo, svi se plašimo šiški. Ali, objasnićemo vam. Zamislite da imate dugačku kosu koja je ošišana stepenasto i da je ta kosa pomalo šatirana, odnosno, posvetljena. Sada, na takvu frizuru zamislite curtain bangs koje će da uokvire vaše lice baš kako je potrebno. Naravno, na ovalnim oblicima lica svake šiške izgledaju super, ali je curtain bangs mnogo lakše stilizovati i skloniti s lica kada to želite.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sofia Tsakiridou (@matiamubysofia)

Nežni i okrugli bob

Ako želite da kosu sklonite sa lica i da izbegnete da vas njena dužina pojede – onda je nežni bob izbor za vas. Nežni bob podrazumeva kosu čija je dužina odmah ispod brade – zbog čega je lako možete fenirati. Lucy Hale je jedna od glumica koja se godinama vraća na ovu dužinu kose upravo zato što je lako stilizovati je, a i čini da vaše crte lica budu naglašene. Ovakvu frizuru je najbolje fenirati četkama, ili stavljati najveće viklere kako se kosa ne bi uvila – već samo dobila volumen.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lucy Hale (@lucyhale)

Textured Lob

Lob je dužina kose koja je između dugačke i kratke, odnosno bob frizure ili one koja podrazumeva da vam dužina kose prelazi ramena. Ova dužina je, doduše, samo faza. I to faza u perodu kada ste se ošišale na bob i onda odlučile da ponovo puštate kosu. Naravno, sa ovom dužinom jednako možete da uživate jer će i dalje naglašavati vaše crte lica, a neće biti previše dugačka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Chloe Hayward (@chloehayward_)

Naslovna fotografija: instagram.com/lucyhale

Milica Antić

Comments