Uspeh? Hmm… Naizgled jednostavna, a zapravo jedna nedefinisana reč jer svako od nas ima neko svoje viđenje iste. Nekim ženama uspeh predstavlja velika i skladna porodica, nekima zasiguran i stalan posao u državnim firmama (znate onako kao 70-ih godina kada je to nužno značilo i sigurnost), a nekima jednostavno uspeh predstavlja trenutak kada mogu da kažu da su najbolji u svojoj branši i kada po tome postanu poznati u istoj. Različite su definicije te reči, sve su individualne i nema pogrešne dokle god vas čini srećnim.

Svi mi znamo kako je čuvena Kim Kardashian West prvobitno privukla pažnju javnosti, ali trik je u tome kako je to iskoristila. Treba znati privući pažnju, ali mnogo je veća mudrolija kako je iskoristiti na što bolji način i ne protraćiti vaših “5 minuta”. Oslobodimo se svih predrasuda, i baratajmo činjenicama. Više od 150 miliona ljudi su njeni pratioci na Instagramu. Znamo da virtuelni život nije toliko relevantan, međutim, pošto smo i sami u neku ruku zavisnici od istog, ne možemo sporiti koliko je ovo fascinantna brojka, jer to je ipak nekoliko država u zbiru. Kada na to dodamo višemilionski težak bankovni račun koji ima i nekoliko kompanija, moramo priznati da je to čini i više nego kompetentnom da nam očita nekoliko lekcija o uspehu.

Znanje je moć

Ko će bolje znati šta je u trendu i kakav je koji beauty proizvod nego sama KKW koja ima ceo svoj beauty tim oko sebe 24/7. Kako je i Kylie Jenner pokrenula svoj brend makeup proizvoda, Kim više nije sama u tom svetu. Kako navodi, najbitnije je da informacije delite sa ljudima, prikupljate njihova znanja i iskustva i time unapređujete svoje poslovanje. Obe iskusne sestre međusobno jedna drugoj rešavaju svoje poslovne probleme i oslanjaju se na znanja i iskustva jedna druge. Da prevedemo na naš jezik i uobičajnije poslove, stvarajte kontakte sa ljudima, gradite i održavajte odnose i uvek ćete imati nekog ko će biti tu da vas pogura ili ko vam može pomoći u datom trenutku.

Ostani fokusirana

Možda nemamo sve ovako fleksibilan posao i gomilu asistenata koji će završavati većinu stvari, ali imamo svoju želju i cilj koji će nas gurati napred. Zamislićemo da su to naši mali asistenti koji se kriju unutar mozga i rade samo na fokusu i neodustajanju. Bitno je da se uvek setimo zašto smo počeli i da forsiramo sebe na još par koraka jer nikad se ne zna, možda je baš sledeći onaj pravi. Možda baš sledećim korakom napravimo imperiju i ostvarimo sve svoje snove. Zar niste radoznale da vidite šta će se dogoditi ako samo još malo produžite?

Comments