Kada su trendovi u svetu lepote u pitanju nema sumnje da se oni menjaju brzinom svetlosti i da ih je ponekad teško sve ispratiti i isprobati. Ali, bar kada su frizure u pitanju, neki stilovi su večni i gotovo se ne menjaju. Ili su te promene male i zanemarljive. Jedna baš takva frizura jesu pletenice. Klasične kao i one pput umetničkih dela, ove frizure su svaršene kako za treninge i svakodnevne aktivnosti, tako i za svečane prilike poput venčanja i izlaske. Napraviti modernu pletenicu danas nije niti teško niti previše zahtevno. Potrebno je samo malo strpljenja i vešti prsti i eto savršene frizure kojom ćeš oduševiti sve u svom okruženju. Najbolji frizeri kod nas i u svetu tvrde da su pletenice frizura koja odgovara svakom tipu kose bila ona kovrčava, ravna, tanka ili gusta. Jedini uslov je taj da tvoja kosa bude duga. Pletenica je, bez ikakve sumnje, praktična frizura koju možeš poneti uvek i svuda bez obzira na godišnje doba i vremenske prilike. Kike i pletenice već decenijama haraju modnim pistama, a trend pletenice u kosi već nekoliko sezona caruje među frizurama poznatih. Sa ponosom ih nose zvezde poput Džesike Albe i Blejk Lajvli, pa sve do Rijane, Kloi Kardašijan i Nikol Riči. Jedan od razloga možda je i taj što je ova vrsta frizure zamena broj jedan za konjski rep, a i da s njom možeš da se postigneš i kežual i glamurozan izgled.

Pa kako dolazi sve toplije vreme v rućine će te igurno prosto naterati da podigneš i vežeš kosu, pa zašto tvoj izbor ne bi bile moderne pletenice koje su apsolutni trend u svetu. Predlažemo ti pet vrsti najednostavnijih, a efektinih pletenica.

Klasična pletenica

Kada ti je potrebna “brza” frizura, kosu ćeš najlakše stilizovati, tako što ćeš isplesti klasičnu pletenicu i jednostavnu pletenicu koja pada duž leđa.Ova frizura je odlično rešenje za trening ili nakon treninga kad je tvoja kosa još uvek vlažna. Isto tako idealno je rešenje kada želiš da izgledaš opušteno i da se spremiš za oneobaveznu šetnju gradom. Nju ćeš napraviti tako što ćeš kosu podeliti na tri dela, odnosno na tri pramena.  Pramen A prebaci preko pramena B , a zatim pramen C prebacite preko pramena A .Pramen B prebacite preko pramena C. Ponavljaj postupak sve dok ne ispleteš pletenicu, a završetak veži gumicom za kosu.

klasicna pletenica 5 vrsta pletenica za koje SVAKA žena treba da zna

Francuska pletenica

Francuska pletenica je svaršen izbor kada želiš da promeniš frizuru, a da opet ta promena ne bude drastična i napadna. Nikad ne izlazi iz mode, pravi se za pet minuta, i uvek izgleda lepo, romantično i ženstveno. Napraviti ovu frizuru nije nikakav podvig već je potrebno da pokupiš gornji deo kose u rep na temenu providnom gumicom. Zatim uzmi  po pramen kose sa strane i počni da pleteš kiku. Dodaj po malo kose svakom pramenu dok pleteš. Kad stigneš do vrata, prebaci kosu napred i završi sa običnom platenicom.

francuska pletenica 5 vrsta pletenica za koje SVAKA žena treba da zna
Comments