Plava kosa nekako je uvek u modi i čini da svaka devojka i žena izgleda mlađe i nežnije. Da se odmah razumemo nije lako održavati kosu plavom, a neretko je za postizanje svetlih nijansi potrebno blajhanje i izbeljivanje. Međutim, bez obzira na ove činjenice devojke ne mogu da odole raznim nijansama ove boje, pogotvo leti kada je nekako, po nepisanom pravilu, poželjno imati svetlu boju kose i njome zavoditi. Istina je da su plavuše seksi, poželjne i deluju pitomije od na primer brineta, a svakako da one ulažu puno truda da bi delovale uredno- kada je u pitanju nega i održavanje boje kose u pitanju. Na raspoloaganju postoji zaista jako puno nijansi, a mi ti predstavljamo najseksepilnije.

Platinasto plava

Ova nijansa plave kose često se naziva i “Švedsko plava“, a kako stvari stoje, biće najpopularnije boja ove sezone. Ipak, svaka devojka koja namerava da kosu oboji ovom nijansom treba da zna da je teško iz tamnih nijansi iz prve postići ove tonove, jer bez blajhanja uspeh ne može biti zagarantovan. Dakle, ako imaš tamnu kosu, a želiš da postaneš platinasta plavuša, rizikuješ da kosu oštetiš, isušiš i da ona izgubi sjaj i mekoću. S obzirom na to da izbeljivanje oštećuje kosu, najbolje rešenje je da kosu skratiš ako želiš pošto-poto ovu nijansu. U svakom slučaju, ovo je vrlo slatka, ali zahtevna boja.

platinasto plava kosa 50 nijansi PLAVE koje će se nositi ovog leta

Med plava

Ovo je nijansa koju obožava popularna i seksi glumica Blejk Lajvli kao i diva Kejt Hadson. Njihove frizerke kažu da je za ovu boju potrebno kombinovati farbe u zlatnoj nijansi, zatim med tonove kao i boju kajsije. Kosa deluje osunčano i prirodno, slično balejaž nijansiranju kose. Ova boja kose preporučuje se devojkama koje žele da posvetle kosu, a da je ipak previše ne isuše blajhanjem i jakim hidrogenom.

med plava kosa 50 nijansi PLAVE koje će se nositi ovog leta
Comments