Čak i onima koji su po prirodi introvertni samoizolacija u mnogim trenucima često pada. Koliko smo žudeli za samo jednom mirnom noći provedenom kod kuće, a sada smo je zamrzeli – samoizolacija nas zaista potpuno izoluje. Dok nisi u mogućnost da odeš u teretanu, da zakažeš manikir i da obraduješ svoju kosu odlaskom kod frizera, postoje neki načini kako sasvim dobro možeš da se brineš o sebi i svom izgledu u svoja četiri zida. U nastavku ti otkrivamo 6 ideja kako da brineš o sebi dok si socijalno distancirana.

Piši dnevnik

Potpuno je normalno da u ovoj situaciji osećaš sva moguća osećanja, koja čak ne možeš više ni da nazoveš imenom. Jednostavan način kako da se oslobodiš raznih emocija jeste pisanjem dnevnika. Pokušaj da odvojiš 15 ili 20 minuta svakog dana kada ćeš zapisati svoje misli u svesku. Ovaj čin prebacivanja misli na papir može biti vrlo relaksirajući.

ava sol eUPiOhssg14 unsplash e1585742134652 6 ideja kako da brineš o sebi dok si u samoizolaciji

Reguliši nivo stresa

Jedno od svih pomešanih osećanja koja osećajamo definitivno je stres. Zastrašujući novinski naslovi o pandemiji posoljeni ekonomkom nesigurnošću o kojoj svi pričaju, idealan je recept za tenziju. Suludo je reći “ne brini se, sve će biti okej”, budi iskrena prema sebi, priznaj kako se osećaš i uradi jednostavne vežbe disanja. Sada je možda pravi trenutak da uvrstiš magnezijum u svoju ishranu. Mentalno zdravlje može uticati na nivo magnezijuma u tvom organizmu, a složićeš se da ti briga o lošem imunitetu pogotovo sada ne treba. Nabavi magnezijum u kesicama koji ćeš lako konzumirati, a pomoći će ti u oslobađanju od stresa.

Ostani povezana sa svojim ljudima 

Iako ne možeš da popiješ kafu sa svojim prijateljima, ostani u kontaktu sa njima vituelno. Sada je trenutak da se zbližiš sa ljudima koje voliš preko telefonskih poziva, video chat-a i poruka podrške. Vreme koje provedeš razgovarajući sa svojim prijateljima i porodicom osnažiće tvoj duh kada se osetiš klonulom, a stvarni život činiće se gotovo magično kada sve ovo prođe.

charles deluvio vKEwDELlFbg unsplash e1585742317337 6 ideja kako da brineš o sebi dok si u samoizolaciji
Comments