Podočnjaci su sve češća pojava kod ljudi svih starosnih uzrasta, a pojavljuju se često iako spavate preporučenih 8 sati i ne koristite digitalne uređaje preterano. Tamni kolutovi ispod očiju često odaju utisak da ste neispavani i dosta stariji nego što stvarno jeste, a tretmani koji se bave tretiranjem ovog problema su sve popularniji na skincare tržištu. Ipak, glavni razlog zbog kog nastaju podočnjaci jeste činjenica da je koža ispod očiju veoma tanka, a krvni sudovi su uočljiviji, čineći da predeo ispod oka izgleda izuzetno tamno. Predstavljamo vam 6 jednostavnih saveta koji će vam pomoći da ublažite izgled tamnih kolutova i izgledate odmornije.

Spavajte 8 sati

Jedan od glavnih uzroka podočnjaka jeste nedostatak sna. Ukoliko ne spavamo dovoljno, cirkulacija nam je ugrožena, a krv će stagnirati u krvnim sudovima. Spavati 8 sati dnevno je jedan od imperativa zdravog života, a i najlakši način za prevenciju pojave podočnjaka. Dermatolozi takođe preporučuju i da smanjimo vreme koje provodimo na digitalnim uređajima, naročito pred spavanje, jer plava svetlost ekrana umara oči i može izazvati podočnjake čak i kada spavamo dovoljno.

Eye patches

Verovatno najpopularniji skincare proizvod ove godine napravljen je isključivo za predeo ispod očiju, sprečavajući dehidrataciju kože. Najefeketniji među njima jesu oni koji su obogaćeni hijaluronskom kiselinom, a većina njih sadrži i anti-inflamatorni kofein i malo koloidnog zlata za savršen efekat. Osim što vam daju osećak luksuznog tretmana za lice, savršeno su prilagođenni predelu ispod oka i daju rezultate veoma brzo.

Comments