Koristiš pogrešno svetlo

Ovo je tako jednostavna stvar, a događa nam se da potpuno zanemarimo svetlo na kom se šminkamo. Uvek nanosi puder na dnevnom svetlu, a za veče nabavi sijalice ili lampe koje će ga imitirati. Kada tvoja koža izgleda dobro na ovom svetlu, izgledaće dobro u svakom osvetljenju. Kada se šminkaš pod žutim svetlom recimo, može se dogoditi da naneseš duplo više pudera nego što ti je zapravo potrebno!

Pogrešno pripremaš i neguješ kožu lica

Dok masni tip kože sa pogrešnim puderom deluje još masnije, suvi tip ima drugi problem: ljuštenje! Zato je važno da kožu hidriraš i neguješ na pravi način, kako bi postigla onaj besprekorni look! Ukoliko ne želiš ili te mrzi da koristiš milion proizvoda, predlažemo ti da izabereš Vichy DERMABLEND Korektivni tečni puder, koji  je obogaćen glicerinom i eteričnim uljem biljnog porekla, koji osim što ga čine glatkim, tečnim i prijatnim, takođe nude 24-časovnu hidrataciju kože!

slike 3 1 6 najčešćih grešaka prilikom nanošenja pudera koje verovatno praviš + kako da ih izbegneš!

Koristiš pogrešan puder u prahu kako bi postigla mat efekat

Puderom treba da postigneš ravnomeran i ujednačen, blistav ten, a ne suprotno! Ukoliko nakon tečnog pudera koristiš drugi puder u prahu, tapkajući ga kako bi prikrila sjaj prvog pudera koji si nanela, zapravo nećeš postići efekat mat kože, već ćeš imati previše proizvoda na licu, a to neće samo delovati loše već će učiniti da izgledaš starije.
Ukoliko želiš da postigneš mat efekat, a da ti ten opet izgleda prirodno i lagano, izaberi Vichy Dermablend Korektivni tečni puder, koji ima mat finiš ali i visoku koncentraciju pigmenata za optimalno prekrivanje i izuzetno upijajuću i laganu teksturu koja koži daje prirodan izgled i osećaj prijatnosti tokom celog dana.

Koristiš pogrešne makeup “alate”

 

Ukoliko koristiš četkice za nanošenje pudera ili sunđerčiće, pažljivo ih biraj. Ukoliko za aplikaciju tečnog pudera koristiš četkicu koja je za pudere u prahu, recimo, ne samo da nećeš lepo i ujednačeno naneti puder već će se i brzo skinuti sa kože.
Kada savladaš i usvojiš ove savete, za vrlo kratko vreme postaćeš ekspert u nanošenju pudera i tvoj ten će uvek izgledati savršeno!

Dermablend pudere možeš pronaći u najbližoj apoteci, a ako si ih već isprobala javi se na konkurs i možeš naučiti profesionalne make-up savete vizažistkinje.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments