Kada bi sutra društveni mediji prestali da postoje, kako bi to uticalo na vas? 

Zamislite život koji živite u anonimnosti, bez deljenja svojih uspeha i svoje privatnosti sa drugima. To će vam pomoći da sagledate koliko ono što radite činite da biste se dokazali, osvojili priznanja, bili viđeni i vrednovani, a koliko zbog sebe, jer vam je to suštinski potrebno. Što vas vraća na pitanje broj jedan, na pitanje važnosti i lične vrednosti. 

Šta vam najbolje ide? 

Ono u čemu ste prirodno dobri, vaša je osnovna snaga i put koji treba da sledite. Da li dobro slušate? Komunicirate? Savetujete? Organizujete? Pišete? Da li ste bolji kao član tima, ili samostalno? Da li ste precizni i sistematični, ili sledite nadahnuće i impuls? Da li ste stalno puni ideja, koje slabo uspevate da realizujete, ili ste dobar realizator tuđih zamisli? Procenite svoje prirodne sposobnosti, nepristrasno i realno, jer to su zadati okviri u kojima se najbolje snalazite, i u tom pravcu bi trebalo da se krećete i nadalje. 

Kako bi izgledala vaša dnevna rutina, kad biste radili ono što želite?

Imate zamisao da se bavite nekim poslom, ali možda vam se sviđa samo ta zamisao i nemate predstavu o tome kako bi to izgledalo u realnosti, iz dana u dan. Informišite se o tome kako funkcionišu oni koji se već bave nečim sličnim. A onda zamislite svoju dnevnu rutinu, od ustajanja do odlaska na spavanje, svakog dana. Ako prosto vapite za slobodom i samostalnošću, otkrićete da ove ultimativne vrednosti nameću ulitmativnu odgovornost i obaveze. 

Po čemu želite da vas drugi pamte? 

Šta ćete ostaviti za sobom, po čemu će vas se drugi sećati jednog dana? Šta je vaša zaostavština, vaš doprinos ovom svetu? To je ono što je vaša misija, vaša svrha i najviša vrednost. Ono za šta se vredi žrtvovati, i što obično dolazi kroz bolne uvide i muke (prepo)rađanja. I daje vam kompletan odgovor na prvo pitanje. Ono zbog čega postajete heroji sopstvenog života. 

Naslovna fotografija: instagram.com/hannahkleit

Brankica Milošević 

Comments