Naravno da smo mi u pravu. Oni nas nisu dostojni, nekulturni su, dosadni, predvidljivi, neodgovorni, ma trebalo bi da su zahvalni što ih uopšte trpimo. Umemo mi tako da lažemo sebe, mada verovatno samo sebe i uspevamo da uverimo. Oni znaju da smo nepodnošljive i razmažene kučke, kojima nije stalo do njih, ali im je stalo do statusa “in a relationship”. Kvalitet života mnogo zavisi od toga da li volimo da lažemo sebe ili da se suočavamo sa postojećim stanjem – jer ako znamo šta ne valja, možda možemo nešto da učinimo. A ako se tvrdoglavo držimo prebacivanja odgovornosti za naša nezadovoljstva na druge (muškarce), vrtimo se u krug. Ovo su sigurni pokazatelji da stvar nije do njih, nego do nas.

Stalno ste u potrazi za boljom opcijom

Zato što je muškarac za vas opcija, a ne partner, srodna duša, ljubavnik i prijatelj. Prosto, volite da imate nekog pored sebe, a nekako, taj neko nikad nije optimalan. Pa stalno gledate okolo, analizirate i upoređujete. I kad vam se učini da ste registrovale bolju opciju, grubo i neopozivo se bacate na realizaciju. Ne zamarate se time kako se oseća prethodna opcija. Ni time kakva ste to žena i osoba, kad vas boli uvo kako se neko oseća. Umete i da zadržite staru opciju, dok ne budete sigurni da ste pridobili novu. A ako je ne pridobijete, uvek postoji opcija da dodatno kinjite svog neoptimalnog trenutnog partnera, ni krivog ni dužnog. Kučka ste, sto posto. Ali ako ste malo nesrećni zbog toga, možda ste samo neurotični, uplašeni i odsečeni od emocija. Baš kao i svi oni muškarci koje nepravedno optužujete za to isto.

nije do njih do vas je 1 Nije do njih, do VAS je!

Vaspitavate ih

Stalno imate neke primedbe na njihovo ponašanje, a od tih primedbi, oni su još nespretniji, primitivniji i neotesaniji. Kad ih tretirate kao nevaspitanu decu, ljudi se ponašaju kao nevaspitana deca. Teraju inat, nesvesno. Pokušavaju da se zaštite od osećanja neadekvatnosti koje im namećete, a nemaju snage da to jasno uoče i da vam stanu na put. Ali, ako birate takve “opcije” koje možete da tretirate kao smeće, to manje govori o njihovoj slabosti, a više o vašoj potrebi da budete sigurni u svoju nadmoć. Zašto to radite? Zar ste toliko nesigurni?

Comments