Ne znam šta pre da prokomentarišem – da li to što je već maj (!), da li to što i dalje nisam spremna da prošetam plažom u kupaćem kostimu (jasno ti je zašto), da li to što ponovo mučim muku sa tih nekoliko kilograma viška kao da do sada nisam naučila lekciju da se na fit figuri radi tokom cele godine, konstantno, a ne samo kada se približi leto i obuzme te panika zbog toga! Tešim se time da nisam jedina, bacam se na dijetu već danas i čvrsto odlučujem da će mi zdraviji način života ovoga puta zaista preći u naviku. A do tada, radim isto što i svakog proleća – tražim savete za zdravo mršavljenje za koje se nadam da mi neće biti preteško da ispratim! Evo rezultata mog mini istraživanja:

Donesi odluku – ovoga puta ćeš zaista izgubiti taj višak kilograma!

Zvuči glupo, jer kao, ako krećeš na dijetu, logično je da si donela odluku o tome da najzad želiš da doteraš svoju liniju. Samo što nije. Ja sam tako kretala više puta, pa nisam uradila ništa samo zato što me je mrzelo, odnosno, nisam bila dovoljno rešena. Dovoljno je ovde ključna reč. Da bi najzad postigla fit izgled o kojem toliko dugo maštaš, moraš biti čvrsto rešena i izuzetno motivisana, bez ijedne želje za pokušavanjem i odustajanjem posle nekog vremena. Dakle, ovoga puta stvarno ideš na sve ili ništa!

zdravo mršavljenje 6 saveta za zdravo mršavljenje i fit izgled

Postavi (realne) ciljeve za svoj novi, fit izgled!

Dakle, ovoga puta si zaista spremna na promene. Super! Sada, u slučaju mršavljenja, najpre izračunaj svoj indeks telesne mase kako bi otkrila kako bi trebalo da izgleda tvoja idealna figura, odnosno, koliko je tu viška. Potom napravi plan kojeg ćeš se zaista pridržavati. Postavi ciljeve – koliko ćeš kilograma izgubiti, za koliko vremena, do kog obima želiš da dođeš i slično. Vodi računa o tome da ciljevi budu realni – sve što je “na brzinu”, uglavnom je samo privremeno i pre svega nezdravo!

Pronađi svog saveznika u mršavljenju!

To što nam je cilj zdravo mršavljenje, ne znači da ne smemo da se služimo “pomagalima”! Pa, Herbafast je i specijalizovan za to da na zdrav način dođemo do željene figure! Brojna istraživanja su dokazala da Herbafast inovativna kombinacija suzbija glad, smanjuje telesnu težinu i eliminiše toksine iz organizma, istovremeno eleminišući celulit i utičući na bolji i mlađi izgled kože. Sve ovo se dešava zbog posebnih sastojaka koje Herbafast formula sadrži – capsaicin, biber i đumbir sagorevaju masti, dok đumbir takođe deluje i kao prirodni suzbijač apetita zbog čega je značajan za proces mršavljenja. I još – osim klasičnog napitka za mršavljenje (Herbafast Fiber) na raspolaganju su ti i Herbafast lady kapsule koje pojačavaju izbacivanje viška vode koja se nalazi zarobljena u masnim naslagama i celulitu što je nama ženama jako važno!

Važno je da znaš da kompleks vitamina i minerala u kombinaciji sa vlaknima jača imunitet i pomaže da ostanemo zdrave dok mršavimo!

Koriguj ishranu!

Ukoliko želimo da smršamo, evidentno je da je potrebno da korigujemo način ishrane. Ipak, jako je važno da ne gladujemo, već da samo smanjimo unos šećera i brze hrane, a povećamo unos voća, povrća i žitarica, odnosno, vlakana koja su ključna u borbi protiv viška kilograma. Ukoliko smatraš da nisi dovoljno stručna ali i informisana da bi sebi sama napravila odgovarajući jelovnik, uvek se možeš pridružiti Herbafast Akademiji gde ćeš uz Herbafast preparate koji su na prirodnoj bazi dobiti i besplatan online plan ishrane koji je osmislila dr Ana Gifing. Kod zdravog mršavljenja je jako važna i detoksikacija, te od dr Ane Gifing možeš dobiti i sjajan detoks plan ishrane koji će ti pomoći ne samo da izgubiš višak kilograma, već i da se osećaš znatno bolje i osveženije u svojoj koži!

Hidratacija je obavezna!

Voda ubrzava metabolizam. Said enough! Potrudi se da dnevno popiješ 1,5l vode, a tokom toplih meseci i do 2,5l! Uz vodu možeš da piješ i nezaslađeni čaj, sveže ceđene sokove i limunade, ali nikako napitke pune šećera!

Prati progres i ne odustaj!

Ukoliko se pridržavaš svojih ciljeva i planova – rezultati će sigurno doći. Budi uporna, istrajna i strpljiva i nikako ne odustaj. Sećaš se, ovoga puta si čvrsto rešena da uspeš! Meri svaki napredak, raduj mu se i neka ti on bude motivacija da nastaviš dalje, istim žarom. I naravno – uživaj u svojoj novoj figuri!

6 saveta za zdravo mršavljenje i fit izgled 2 6 saveta za zdravo mršavljenje i fit izgled

Fotografije: unsplash.com, instagram.com/herba_fast

Ivana

Comments