Svet mode nije stao, nove kolekcije se nižu, a trendovi prilagođavaju “novom normalnom”. U takvoj postavci, više nego ikad je primetno osvrtanje na ono što je bilo pre i pronalaženje inspiracije u nekadašnjim modnim dekadama od kojih su devedesete definitivno najzastupljenije. Očigledno je da nikada nećemo moći da iscrpimo sve – uvek ćemo moći da pronađemo nešto novo iz te ere, pa makar se osvrnuli i na ono što smo lično radili u tom periodu. Tako je postupila Prada i svoju novu Resort 2021 kolekciju oblikovala tako da neodoljivo podseća na nekadašnje revije ove modne kuće kojih se većina odlično seća. 

Stara-nova pravila, stajling trikovi i inspiracija – evo šta sve možemo da naučimo iz nove Prada kolekcije.

Crne helanke sada idu uz sve

Crne helanke (ili unihop) u kombinaciji sa crnim kompletom stroge forme prosto izgleda “pod konac”. I iako nikada ne bismo pomislili da kreiramo neki ovakav stajling, Prada nas uverava da je to sasvim prihvatljivo i čak poželjno. Besprekorni minimalizam i savršena doza crne i bele – zaista ne može bolje.

Mint nijanse su ponovo poželjne

Neočekivana boja koja nam se nekako spontano svidela je mint, a Prada ju je u svoju kolekciju uključila u vidu aksesoara i više nego ikad (ponovo) popularnih torbica sa kratkom ručkom koje se nose na ramenu, u stilu devedesetih i dvehiljaditih, ili ležerno u ruci, jer nam je u ovoj eri tako lakše. Bilo kako bilo, ukoliko tragaš za bojom kojom ćeš osvežiti svoja izdanja – mint je pravi izbor.

Stara maturska haljina izgleda dobro i uz baletanke

Jedan od najupadljivijih komada kolekcije definitivno je top haljina sa ukrasom od čipke koja nas podseća na nešto što smo pre toliko godina nosile na maturi. Kakav stylish throwback! Ipak, ono što je ovoga puta novo jeste činjenica da ovakav model haljine ne nosimo uz visoke potpetice već naprotiv – uz baletanke. I to izgleda tako dobro da smo definitivno spremne da nešto slično pokušamo i kod kuće.

Comments