Niko nije uzdrmao modnu scenu devedesetih kao Fran Drescher sa svojim odevnim kombinacijama u seriji “The Nanny”. Naša omiljena dadilja imala je stila mnogo više nego što bismo voleli da priznamo, a jedini njen odevni komad koji bismo imali hrabrosti da obučemo bio bi bademantil u kom se tako ponosno šetala, i poneku crnu rolku kojom je želela da ublaži već prenaglašenu suknju. Od nje smo naučili kako da idemo kroz život sa smislom za humor, kako da volimo i čuvamo, kako da se zabavimo – a sada kad smo stariji, sa više samopouzdanja i manje tolerancije za tuđe komentare – i kako da se obučemo. Ovo su samo neki od upečatljivijih autfita koje su obeležile devedesete.

Laurel by Escada Dress

Ne može svako da se usudi na ovoliko šareni print, a možda ne bi ni trebalo, ali ovaj letnji print bi svakako mogao da nam osveži orman. Zajedno sa rajfom za kosu koji začuđujuće smiruje ovaj autfit, a koji bismo mogli da isprobamo makar na letovanju, kada smo preplanuli.

Hervé Leger, Spring/Summer 1997⁣

Čak i savremeniji Hervé Leger je izazov, a kamoli ovaj model iz devedesetih, koji je dosta “klizaviji”. Posle buma 2017. u kojem smo ceo grad mogli da vidimo u kopijama njegovih haljina, dosta smo otvoreniji. Možda bismo se i usudili da damo priliku ovom modelu haljine u kom je Fran pokušala da osvoji Eltona Johna.

 Todd Oldham, ⁣⁣⁣Fall/Winter 1994

Tood Oldham je jedan od omiljenih dizajnera u ovoj seriji. Ovo je jedan od modela koji je na tankoj granici između izuzetnog šika i “over-the-top” aufita. Ukoliko želite da ostavite utisak, a s godinama ste stekli hrabrost za to, duga uska haljina netipične tkanine i printa je nešto za šta ste konačno spremni.

Comments