Poznate ličnosti i održiva moda, sasvim logično… Naravno da je mnogo lakše nositi odeću koja je održiva, koja je skoro uvek preskupa, kada to sebi možeš da priuštiš. Iako nam je svima verovatno te priče preko glave, moramo se složiti da je ovo fantastičan način da se svest o etici održive mode proširi i dopre do više potrošača na način na koji tradicionalno oglašavanje ne dopire.

Još jedna dobra stvar, koja ruši mit o tome da je “spora” odeća ružna, vrećasta i neugledna, jeste to što propagiranje ovakve mode od strane jako poznatih ličnosti pokazuje da održiva odeća može biti veoma glamurozna.

Poznate ličnosti koje podržavaju brendove održive mode, kao što je Emma Watson, koje su se obavezale da će nositi isključivo brendove koje odgovaraju ovom kriterijumu, od nedavno su vojvotkinja od Kembridža i vojvotkinja od Saseksa. I pored njih postoje brojne slavne osobe koje nose održive brendove, o kojima vredi pričati. U nastavku ti otkrivamo koji su to održivi brendovi koji su voljeni među poznatima.

Beulah

Vojvotkinja od Kembridža ovaj brend nosi u mnogim prilikama. Poznat po svojim elegantnim haljinama, Beulah je londonski brend koji ima za cilj da ohrabri i pomogne žrtvama trgovine ljudima nudeći mogućnost zapošljavanja. Brend donira 10 posto celokupnog profita projektima i saradnicima u svrhu pomoći ugroženim zajednicama.

Stella McCartney

Ovaj brend oduvek je odbijao da koristi prirodno krzno ili kožu, a sada se zalaže za upotrebu materijala koji imaju najmanji uticaj na životnu sredinu, tako što će svoju odeću napraviti od organskog pamuka, recikliranog poliestera i drugih prirodnih materijala.

Reformation

Još jedan od etičkih brendova u svetu mode je Reformation. Ovaj brend je poznat po tome što ga mnoge poznate ličnosti nose već godinama unazad. Nežne haljine, bluze, pa čak i farmerke samo su neki od održivih komada ovog brenda.

Comments