3. Vodite računa o tome kako koristite makazice. Jer, ponovo, ne želite da ostanete bez obrva, verovatno. Nekim obrvama čak i nije potrebno “šišanje”. Procenite tako što ćete začešljati obrve nagore i ako je potrebno, ošišajte samo dlačice koje “iskaču” iz linije i željenog oblika.

4. Još jedna greška koja nam se gotovo redovno potkrada jeste ta da nam obrve nisu odgovarajuće dužine. Uz pomoć olovke, izmerite gde obrva treba da počinje, a gde da se završava, vodeći se uglom koji ćete odrediti u odnosu na nos i oči. Kada olovku prislonite uz nos vertikalno, videćete gde bi trebalo da počinje obrva, a kada je prislonite uz nos i usmerite ka spoljašnjem uglu oka, videćete gde treba da se završava.

5. Verovale ili ne, postoji nešto poput “previše” obrva! Svi želimo lepe, guste, popunjene obrve, ali ne želimo da preterujemo. Zato, neka senka ili olovka za obrve budu najviše jednu nijasnu tamnija od prirodne boje obrva i nemojte preterivati sa šminkanjem. Ipak želite da izgledate prirodno, zar ne?

obrve 2 7 grešaka u stilizovanju obrva koje ti se verovatno potkradaju
Comments