Svi se vrlo brzo zasitimo svih tih detalja u svom domu, a onda ti sigurno prolaze ove misli kroz glavu: tanjire sam obožavala, ali su sada previše jednostavni; zašto sam se dođavola odlučila baš za crnu i belu, pa ubila sam sebi i poslednju trunku entuzijazma u životu; šta mi je trebao čupavi tepih kada ne mogu da ga operem; ne živim u domu nego u motelu… Ukoliko si barem nekada pomislila neku od pomenutih stvari ili ukoliko ti je jednostavno potrebno osveženje, pravo je vreme da opet zavoliš svoj dom. U nastavku ti otkrivamo nekoliko načina kako da uneseš dobro raspoloženje i lepu energiju u svoj dom.

Nabavi cveće

Bilo da živiš u malom stanu ili u velikoj kući, biljke su uvek savršen način da unaprediš svoj dom i daš mu toplinu i atmosferu. Osim što će ti poslužiti kao ukras, učiniće da se mometalno osetiš pozitivnije. Razmisli o tome da kupiš cveće, punooo cveća. Nađi bukete sa mnogo pupoljaka, a stabiljke možeš sama skratiti, tako što će neke biti kraće, a neke duže. Nabavi više manjih buketa koje ćeš smesteti na više mesta u svom domu. To je sjajan način da se osetiš kao da je tvoja kuća puna cveća.

Vintage knjige kao ukras

Vintage knjige su super način da sobi daš karakter. Starim knjigama (koje možeš potražiti kod roditelji, bake i deke pa i u nekoj antikvarnici) možeš pridružiti i enciklopediju. Ovi vintage detalji služiće baš kao ukras u tvom prostoru.

Dekoriši trpezarijski sto

Čak iako si sama, ili vas je dvoje, potrudi se da trpezarijski sto uvek bude lepo postavljen. Počni sa raznobojnim stoljnjacima, šarenim čašama i tanjirima sa cvetnim motivima. S obzirom na proleće, ne bi bilo loše da tvoj izbor boja budu roze i zelena, a da se pri izboru stoljnjaka ili tanjira odlučiš za neki sa cvetnim motivima. Osim što će izgledati lepo, ovaj način dekoracije podići će tvoje raspoloženje.

Comments