Lepota je uvek bila i uvek će biti samo u oku posmatrača. Lepota se posmatra iz više uglova, perspektiva. Lepota zavisi od trenutka i osećaja, koji mi pružamo drugima i onog koji u nama bude svi ti sa druge strane čiju lepotu definišemo i bavimo se njome. Lepota se ne može ukalupiti, niti se može definisati. To je verovatno najteža reč za objašnjavanje, jer je svi shvatamo na drugačiji način. Ipak, i pored svega toga što znamo priklonili smo se određenim standardima u koje kao slepi verujemo, koji su nam postali vodilja i zbog kojih lepotu definišemo kao spoljno savršenstvo bez mana, život bez izazova i osmeh bez teškoće.

Lepota je mnogo više od standarda koji je neko nametnuo i koji nameće globalna industrija konstatno. Prava lepota je samo ono u tebi, prava lepota je tvoj vedar duh i tvoj želja da u svemu vidiš lepotu. 

Zato ti i otkrivamo zašto lepota nije, niti ikada može biti definisana bilo kakvim pravilima. Mi smatramo da lepotu možemo da posmatramo samo kroz ovih 7 ključnih stavki. I, naravno, to su stavke koje sama definišeš, a kada prođeš kroz sve to shvatićeš da je pogled na lepotu zapravo veoma jednostavan, a da ga mi uporno komplikujemo.

Energija kojom zračiš 

Ne biramo uvek kako ćemo se osećati, niti kakvu ćemo energiju emitovati. A znaš i sama koliko puta ti se desilo da ti neko jednostavno bez bilo kakvog razloga i povoda kaže kako zračiš, kako si drugačija i posebna. A ti znaš da se nisi posebno bavila spoljašnjom lepotom i da se nisi previše trudila da se istakneš, niti da si pratila definisane standarde, a opet zračiš na poseban način i sve na tebi se smeje. Da, upravo o tome pričamo. O svim tim momentima kada te unutrašnji dobar osećaj vodi, kada se smeješ svakom prolazniku, kada si ljubazna prema svima, jer si jednostavno – srećna! I jeste filozofija gajiti tu sreću uvek i svuda i nije lako biti u svakom trenutku dobro raspoložen, ali je važno da znaš da neguješ dobru energiju u sebi, čak i u danima koji su izazovni. Samo tako ćemo postići kontinuitet, koji nam je potreban za lepotu koja traje i koju osećamo duboko u sebi. 

1 e1597056590374 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Način na koji poštuješ svoje telo 

Nismo savršene. Niti jedna jedina žena na ovom svetu nije savršena. I šta je zapravo savršenstvo? To je opet nametnuti standard, koji nas uglavnom koči. A šta nas ne koči? Osećaj da smo dobre baš takve kakve jesmo. Onaj osećaj kada prihvatimo sve ono na našem telu što ne možemo da promenimo, ono što ne možemo da popravimo. Ne koči nas osećaj da konačno zavolimo svaku svoju pegu i striju, svaku svoju neravninu, mrlju, svaki svoj ožiljak. I zapamti, sve je to jedan proces. Ali svaki znak na tvojoj koži koji ne možeš da promeniš je ono po čemu si posebna i jedinstvena. To je sve ono što je deo svoje priče. I to je ono zbog čega ćeš postati jača i superiorinija. Ono zbog čega ćeš se glasnije smejati i zbog čega ćeš bolje razumeti sebe.

22 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Način na koji voliš sebe 

I da, lako je reći zavoli sve svoje mane, zavoli svoje nedostatke, zavoli sebe. Forsiranje lažno dobrog osećaja nikada nije vodilo srećnom životu. Mi ćemo ti zato reći da ne forsiraš, da ne pritiskaš sebe, da se ne opterećuješ, već da budeš fer prema sebi. Način na koji voliš sebe i sve one vrline i mane je način na koji se tvoja lepota i ocrtava na tvom licu i telu. Način na koji voliš sebe je lepota sama po sebi. Voli sebe na način na koji tebi odgovara, na način koji je tebi prihvatljiv. Zavoli ono što smatraš lepim još više, a ono što nisi volela do sada pokušaj da posmatraš iz drugačije perspektive. Daj sebi značaj, jer zaista vrediš! Nikada nemoj to da zaboraviš!

33 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Tvoja hrabrost naspram tvojih strahova 

Lepota se ogleda i u načinu na koji prevazilaziš izazove u životu. I nismo uvek hrabre, to je činjenica, međutim, ne treba da se fokusiramo na te momente. Seti se svih onih situacija kada si se osećala moćno, seti se svih izazovnih momenata koje si prevazišla, zbog kojih si postala jača, zbog kojih je tvoj osmeh bio čistiji, a tvoja duša zadovoljnija. Svi imamo strahove, ali smo i svi hrabri i to sve zavisi od segmenta i od konteksta. Odaberi da budeš hrabra na način na koji tebi odgovara. 

44 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Želja da promeniš svet na bolje 

Tvoja lepota ogleda se i u tvojim dobrim namerama. Tvojim sjajnim namerama da promeniš svet na bolje, u svakom pogledu i u svakom momentu. Kada smo dobri sami prema sebi, tek tada možemo da tragamo za načinima da i svet menjamo na bolje. Dobrota je usko povezana sa lepotom, osmehom i generalno životnim zadovoljstvom. Jedna dobra stvar u nama budi more dobrih vibracija, koje dalje prenosimo našom energijom. Ukoliko jednoj osobi zbog nas bude bolje mi već menjamo svet. Ukoliko jednoj osobi poslužimo kao primer, mi i te kako menjamo svet!

55 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Unutrašnja snaga 

Tvoja unutrašnja snaga i zbir svega onoga što nosiš u sebi je ono čime zračiš. Tvoja koža pamti sve, tvoja koža oseća svaki nežan dodir, zagrljaj, prijatnosti. Sve se to prenosi i na unutrašnje osećaje i na snagu koja je vremenom sve veća i koja vremenom postaje tvoj zaštitni znak. Granice se pomeraju kada si uporna da pronađeš ono što te pokreće. 

66 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Momenat kada postaneš inspiracija 

Znaš li kada si drugima najlepša? Kada im postaneš inspiracija. Kada žele da budu baš kao ti, da se ponašaju kao ti, da koriste sve one proizvode koje ti koristiš. Oni žele da budu kao ti jer im se sviđa tvoja energija, jer im se sviđa način na koji si postala tako samouverena i svoja.  I to je sjajno. Sjajno je to što svojim primerom možeš da pokreneš druge ljude da rade isto korisne stvari, kako za sebe, tako i za druge. Sjajno je kada tvoja sreća, zadovoljstvo i lepota mogu da inpirišu druge. A momentu kada drugima postaješ inspiracija prethodi mnogo drugih momenata, tačnije moraš da ispoštuješ sve prethodno navedeno.

77 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Lepota je rad na sebi. Lepota je čista sreća, koju negujemo i gajimo u sebi. Lepota je način na koji se ophodimo prema sebi, nežnost koju darujemo sebi i koju delimo drugima. Lepota je prihvatanje različitosti i prevazilaženje stereotipa i predrasuda. Lepota je živeti bez straha i osuda, bez griže savesti i neprijatnosti. Lepota je prevazići nametnutne standarde i biti po prvi put fer prema sebi. Lepota je izabrati samo ono najbolje za sebe. A istinski ti znaš šta je to!

88 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Uključujući se u trenutni fenomen prihvatanja žena onakvima kakve jesu, jer su kao takve i najlepše, My Skin My Way kampanja, koju je pokrenuo Gillette Venus, je ultimativno
slavljenje žena koje u potpunosti uživaju u svojoj koži i ne plaše se da pokažu svetu
nesavršenosti koje su uslovljene da sakriju.

Ali tu se ne radi samo o nesavršenostima kože, već o neverovatnim, snažnim i inspirativnim pričama koje stoje iza njih. Priče o ženama koje spoljašnu (ne)jedinstvenost pretvaraju u pozitivnu i zadovoljnu
unutrašnjost.

Uz Gillette Venus si osnažena da briješ i pokazuješ bilo koji tip kože, bez obzira na imperfekcije. Venus brijači garantuju nežnu i glatku kožu bez iritacija zahvaljujući kojoj ćeš se osećati poput boginje. Mi slavimo život, sa svim svojim manama, i žene koje se ne plaše pokazati svetu život koji žive, kroz svoju kožu i pod svojim uslovima.

Ispričaj svoju priču. Slavi raznolikost.

Venus Logo 7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Produkcija: WANNABE MEDIA 

Jelena 

 

Comments