4. Čistite lice pre spavanja

Tokom dana, svakakve čestice nam se lepe za kožu lica i neophodno je da se na kraju dana uklone. Pre nego što legnete u krevet, izdvojte nekoliko minuta, i kada skinete šminku dobro se umijte penom za umivanje od kamilice ili ružinom vodicom. Uradite to i ujutru kad ustanete. Sem što će vas razbuditi, omogući će vam da čistog lica krenete u novi dan.

5. Obradujte svoje lice pilingom

Jednom ili dva puta nedeljno bi trebalo da uradite piling koji će vam pomoći da se rešite mrtve i suve kože. Obratite pažnju da izaberete neki nežni piling sa prirodnim sastojcima, nikako neki sa plastičnim mikrokuglicama. Najbolje vreme za piling je dok se tuširate, onda iskoristite priliku da očistite i kožu vrata.

6. Koristite maske za hidrataciju

Sem što morate vašu kožu da hidrirate, morate i da održavate njenu vlažnost. To će joj pomoći da zadržava vodu koju unosite u sebe i daće vam sjaj za kojim težite. Nakon što odradite piling, stavite neku hidratatnu masku, jer je to najbolji tajming da koža upije sve aktivne sastojke koje u sebi nosi maska.

7.  Nosite kremu za sunčanje i preko dana

UV zračenje može da bude dosta opasno po kožu lica. Sem što će vam čak i faktor 15 umanjiti mogućnost za dobijanje raka kože, može vas i zaštititi od fotostarenja, što je takođe proces starenja kože. Nanesite kremu za sunčanje ujutru pre nego što izađete iz kuće, pa čak i kad je oblačno ili pada kiša.

Naslovna fotografija: unsplash.com

Tamara Mladenović

Comments