‘Ajmo polako. Uzmi neseser sa šminkom i istresi ga na sto. Oho, ima tu svačega, zar ne? Ima tu svačega, a potpisujemo da pola stvari od toga ili ne koristiš ili je prošao rok trajanja ili… Šta god! Poenta je da samo krade mesto u tvojoj makeup torbici i sakuplja prašinu. I, naravno, otežava ti da pronađeš ono što ti je potrebno! Zato, zar ne misliš da je vreme da taj nered malo pospremiš i izbaciš ono što ti je nepotrebno? Saglasna si? Onda, krećemo! Evo šta treba da izbaciš u roku od odmah:

Sve čemu je istekao rok trajanja ili se vizuelno promenilo

Ako ne želiš da dobiješ “rogove” po licu (čitaj: bubuljice), odmah baci sve kreme i makeup proizvode kojima je istekao rok trajanja. Plus, baci i ono što se vizuelno promenilo. Na primer, ako se iz pudera izdvojio sloj ulja ili takve neke materije, odmah ga baci! Slomljene pudere i senke takođe, osim ukoliko i dalje nisu u roku trajanja pa možeš da ih popraviš.

Sve što nisi koristila u proteklih godinu dana

Jedno je da imaš kolekciju karmina, a drugo je da ti ti karmini ne služe ničemu. Ono, ako ih imaš – koristi ih! Ako bilo koji proizvod nisi koristila u proteklih godinu dana, zaista bi trebalo da ga baciš, između ostalog i zato što mu je verovatno istekao rok trajanja. Ako pak imaš neke omiljene proizvode koji su i dalje “živi” ali ih ne koristiš često, smesti ih u neki drugi neseser koji uzimaš u obzir samo u posebnim prilikama.

makeup 1 2 7 makeup proizvoda koje bi verovatno trebalo da izbaciš iz svog nesesera
Comments