Hot topics

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

1/3

Kada si počela da radiš, volela si svoj posao i jedva si čekala jutro da ustaneš i odeš u kancelariju, radiš, vidiš se sa kolegama… Da, to je taj entuzijazam! Nažalost, on danas više ne postoji. Mrsko ti je da ustaneš iz kreveta kada se oglasi alarm, do posla se vučeš kao da te je neko tukao, jedva čekaš kraj radnog vremena, a tek petak! Ne brini, nisi jedina i nije ovo ništa strašno, samo si upala u rutinu! Ipak, da, od rutine zaista nema ništa gore, naročito kada je reč o onoj na poslu na kome provodiš najveći deo svog dana i – života! Međutim, pre nego što odlučiš da daš otkaz ili promeniš posao, pokušaj sa ovih sedam trikova za “razbijanje” rutine na radnom mestu.

Otkrij u čemu je problem

Da bi mogla da pobegneš od rutine, moraš da znaš zbog čega si upala u rutinu. Pokušaj da se setiš od kada se osećaš tako mrzovoljno? Kako to da sad ne voliš svoj posao, a nekad si ga obožavala? Kad se to desilo, posle kog događaja? Potrebna ti je samoevoluacija. Možda shvatiš da problem zapravo nije u poslu, već u tvom ličnom životu i stresovima koji nemaju veze sa onim što radiš. Jednom kada otkriješ šta je to što te čini nesrećnom, pola problema je već rešeno! Kako? Znaćeš šta treba da radiš!

Fokusiraj se na brigu o sebi

Možda zvuči prelako i previše očigledno, ali kada brineš o sebi i svom unutrašnjem miru, sa lakoćom možeš da rešiš toliko toga! Briga o sebi znači da treba uvek da budeš odmorna, da dovoljno spavaš, da vežbaš, hraniš se kako treba… Zbog svega ovoga ćeš se osećati bolje, a samim tim ćeš imati više snage za sve što je pred tobom i sa čim treba da se suočiš. Zdravlja i odmora, samo zdravlja i odmora i sve će izgledati mnogo bolje! Što se tiče zdravih navika na samom poslu, obavezno unosi dovoljno tečnosti, redovno ručaj i to daleko od kompjutera i potrudi se da okruženje u kojem radiš uvek bude sređeno, uredno i tebi prijatno za rad.

7 načina da pobegneš od rutine na poslu 2 7 načina da pobegneš od rutine na poslu

Editors choice