Odjednom si se zatekla kod kuće i sada ti glavna stvar o kojoj briniš nije to što nemaš dovoljno vremena koje ćeš provesti sa svojim ljubimcem, ili što nemaš dovoljno vremena za sebe, već ta što ova nagla promena u tvoj poslovni život unosi neke strepnje. Ne brini se, jer to je sasvim normalno.

Verovatno si svesna da veliki broj (koij svakodnevno raste) ljudi brine da li će možda baš sutra biti otpušteno, imajući u vidu ekonomsku nesigurnost u kojoj živimo. Nadam se da ta briga nije tvoja, ali svakako se srećeš sa nekim drugim stresorima koji utiču na tvoje raspoloženje. Više ne radiš rame uz rame sa kolegama, ne viđaš svog šefa, ne prisustvuješ sastancima i radna atmosfera je odložena do daljnjeg. Šta uraditi?

Potpuno te razumem, zato te uveravam da tvoja karijera ne treba da bude stvar zbog koje ćeš biti anksiozna, jer zaista postoje načini da uradiš nešto za svoju karijeru iz udobne i tople atmosfere tvog doma. U nastavku ti otkrivam kako da preuzmeš kontrolu nad svojim životom i osvežiš svoj poslovni život.

Ažuriraj svoj CV i LinkedIn profil

Probaj da se prisetiš kada si poslednji put dopisala nešto u svoj CV ili pročešljala svoj LinkedIn profil? Verujem da je prošlo dosta vremena, stoga je sada pravi trenutak da se pozabaviš time. U svoj CV dodaj sve skorašnje pozicije, a obriši one koje su već “zastarele”. Ažuriraj svoj rezime i potvrdi veštine nekih od svojih kontakata, kako bi ti vratili uslugu. Čak iako ti sada ovo nije potrebno, uvek je dobra ideja da ih ažuriraš, kako bi u svakom trenutku bili spremni za upotrebu. Kada ti budu ponovo zatrebali, njihovo osvežavanje će biti manje zastrašujuće.

Proširi svoje znanje online mogućnostima

Da li se osećaš kao da ti dani prolaze, a ti ne uspevaš da izađeš na kraj sa svojim svakodnevnim obavezama? Kada se desi jedva ovakva promena u tvom poslovnom životu, jasno je da imaš utisak da zapostavljaš učenje i lični razvoj.

Izazovi sebe da usavršiš svoje veštine ili da proširiš svoje znanje putem nekog online kursa. Bez obzira na to u kojoj sferi želiš da se oprobaš postoji mnogo kurseva koji ti mogu pomoći da povećaš svoj potencijal, od kuće.

eea ikeda cUBXdZaVm4Q unsplash e1585649348494 7 načina da unaprediš svoju karijeru   od kuće

Osveži odnos sa svojim poslovnim kontaktima

Možda sada nisi u mogućnosti da prisustvuješ raznim konferencijama, sastancima i događajima, ali to ne znači da tvoji poslovni odnosi treba da stagniraju. Pozovi neke od svojih kontakata sa kojima se nisi dugo čula, pošalji im neki zanimljivi članak iz vaše sfere poslovanja, koji si pročitala, ili im samo pošalji poruku podrške. Seti se da iako si usamljena i zatvorena u četiri zida, život nije stao – računi se i dalje moraju platiti. Nikada ti neće škoditi da učvrstiš poznanstvo sa nekim od svojih poslovnih prijatelja.

Comments