The Other Latif

Reporter Radiolaba, Latif Nasser oduvek je verovao da je njegovo ime jedinstveno njegovo. I zapravo je bilo tako sve dok nije otkrio Zatvorenika 224 u zalivu Guantanamo. Vlada SAD priča nam zastrašujuću priču o “drugom Latifu” koji je bio vrhunski ekspert za eksplozive Al Kaide i savetnik Osame bin Ladena. Nasserov advokat tvrdi da je on bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i da nema nikakve veze sa Al Kaidom. Rezultat je obimna, dugogodišnja istraga koja istražuje američke vrednosti, religiju, identitet i kako dvoje nervoznih, prigradskih muslimanskih klinaca mogu da putuju tako upadljivo različitim putevima.

Anthems

U produkciji višestruko nagrađivane audio producentkinje Hane Walker-Brown, a uz nju tu su i Jaja Muhammad i Bea Duncan, “Anthems” je podkast koji zapravo predstavlja zbirku 31 originalnog manifesta, govora, priča, pesama koje su napisale izuzetne žene. Ovi manifesti su promišljanja o tome šta u svakom segmentu života znači biti žena danas. Ovde ćete pronaći eseje britanske autorke Bernardine Evaristo, sirijske pesnikinje i aktivistkinje Lise Luxx, kuvarice i autorke Ruby Tandoh i mnogih drugih.

The Dream

Istog meseca kada je Goop predstavio novu Netflix seriju i najavio planove za nadolazeće “wellness-at-sea” iskustvo (čitajte: krstarenje), Jane Marie pokrenula je drugu sezonu svog kritičkog podkasta, “The Dream”. Prelazeći iz misterioznog i manipulativnog sveta marketinga na više nivoa, ova nova serija istražuje mračne dubine welness industrije, otkrivajući važne istine iza tinktura, prahova, ulja i kristala koji nas (kako se tvrdi) čine zdravijima, srećnijima i više u skladu sa sobom.

Homo Sapiens

Alan Cumming i Christopher Sweeney imaju veoma zanimljive i na trenutke vrlo dirljive intervjue sa nizom poznatih gostiju, a Margaret Cho, David Sedaris, Mykki Blanco, Troye Sivan i Rebecca Root, samo su neki od njih. Uz ovaj podkast ćete se, bez sumnje, sjajno zabaviti.

Naslovna fotografija: instagram.com/ronanfarrow

Vladislava Milovanović

Comments