Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

The Other Latif

Reporter Radiolaba, Latif Nasser oduvek je verovao da je njegovo ime jedinstveno njegovo. I zapravo je bilo tako sve dok nije otkrio Zatvorenika 224 u zalivu Guantanamo. Vlada SAD priča nam zastrašujuću priču o “drugom Latifu” koji je bio vrhunski ekspert za eksplozive Al Kaide i savetnik Osame bin Ladena. Nasserov advokat tvrdi da je on bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i da nema nikakve veze sa Al Kaidom. Rezultat je obimna, dugogodišnja istraga koja istražuje američke vrednosti, religiju, identitet i kako dvoje nervoznih, prigradskih muslimanskih klinaca mogu da putuju tako upadljivo različitim putevima.

Anthems

U produkciji višestruko nagrađivane audio producentkinje Hane Walker-Brown, a uz nju tu su i Jaja Muhammad i Bea Duncan, “Anthems” je podkast koji zapravo predstavlja zbirku 31 originalnog manifesta, govora, priča, pesama koje su napisale izuzetne žene. Ovi manifesti su promišljanja o tome šta u svakom segmentu života znači biti žena danas. Ovde ćete pronaći eseje britanske autorke Bernardine Evaristo, sirijske pesnikinje i aktivistkinje Lise Luxx, kuvarice i autorke Ruby Tandoh i mnogih drugih.

The Dream

Istog meseca kada je Goop predstavio novu Netflix seriju i najavio planove za nadolazeće “wellness-at-sea” iskustvo (čitajte: krstarenje), Jane Marie pokrenula je drugu sezonu svog kritičkog podkasta, “The Dream”. Prelazeći iz misterioznog i manipulativnog sveta marketinga na više nivoa, ova nova serija istražuje mračne dubine welness industrije, otkrivajući važne istine iza tinktura, prahova, ulja i kristala koji nas (kako se tvrdi) čine zdravijima, srećnijima i više u skladu sa sobom.

Homo Sapiens

Alan Cumming i Christopher Sweeney imaju veoma zanimljive i na trenutke vrlo dirljive intervjue sa nizom poznatih gostiju, a Margaret Cho, David Sedaris, Mykki Blanco, Troye Sivan i Rebecca Root, samo su neki od njih. Uz ovaj podkast ćete se, bez sumnje, sjajno zabaviti.

Naslovna fotografija: instagram.com/ronanfarrow

Vladislava Milovanović

Editors choice