Tuširanje hladnom vodom? Uh, kako za koga, kako za koga! Čak i leti kada je napolju pakleno toplo mnogima je teško da se “bace” pod mlaz ledene vode (naravno, ona u bazenu ili moru se ne računa), već i tada biraju nešto topliju varijantu za tuširanje. Ipak, slutiš da je tuširanje hladnom vodom jako zdravo i to ne samo za tvoje fizičko, već i za tvoje psihičko zdravlje. Evo 7 razloga za ovu tvrdnju:

Razbuđuje i “bustuje” energiju

Tuširanje hladnom vodom pre izgleda kao nešto užasavajuće, nego nešto što je umirujuće i opuštajuće. Ipak, kada hladna voda dođe u dodir sa našim telom, to jeste šok, ali tada počinjemo da dišemo dublje, što našem organizmu daje mnogo više kiseonika. Tada srce brže pumpa krv koja se širi po celom telu tako da se ono razbuđuje i bogati energijom. Glumica Ketrin Hepburn je obožavala tuširanje hladnom vodom!

Jača i neguje kosu i kožu

Hladna voda je odlična za zatezanje i osvežavanje kože, jer je topla voda oštećuje i isušuje. Kada je reč o kosi, kada je pereš hladnom vodom činiš je jačom i sjajnijom, a takođe i otpornijom na nečistoće kako one spolja, tako i one prirodne, koje luči sama koža glave.

tusiranje 7 razloga zašto treba da se tuširaš hladnom vodom
Comments