Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Nedavno mi je najbolja drugarica rekla kako posle nekoliko godina, ne baš uspešnog, studiranja želi da upiše na novi fakultet. Vest me je zaista na prvi mah šokirala. Kako se neko preko noći odluči za novi početak i za potpuno novo i drugačije putovanje, na kojem ne zna šta da očekuje, zapitala sam se… Ono što sam zaboravila da sagledam kada sam joj uputila svoju prvobitnu reakciju je da novim početkom radiš nešto za sebe, odričeš se i puštaš ono što te je tištilo, dokazuješ svoju spremnost da se “uhvatiš u koštac” sa nečim o čemu još nemaš pojma, daješ sebi novu priliku, novu šansu kako bi postala bolja verzija sebe. Razmislila sam o njenoj odluci, za koju se ispostavilo da nije bila ni malo ishitrena i nastavila sam da se divim njenoj hrabrosti da napravi tako veliki korak. Divim joj se, onako instinski, celim srcem, jer kada bih morala da zamislim sebe u toj situaciji, ne znam gde bih pronašla hrabrost.

Svaki novi početak može biti malo zastrašujuć, ali ako imaš volju, sigurnost i sredstva koja će ti biti korisna u postizanju cilja nemaš čega da se bojiš. Njena odluka zaista me je podstakla da promislim o svojim izborima i o ljubavi prema sebi, stoga sam odlučila da krenem na put upoznavanja sebe kroz trčanje, jer za mene je trčanja sinonim za istrajnost, snagu, samodisciplinu i brigu o sebi. Osim što je trčanje savršeno za figuru i za leto koje se bliži, trčanje je jedno od najboljih psihičkih vežbi koje možeš da zadaš sebi.

Predlažem ti da se i ti upustiš u ovu neverovatnu avanturu, jer veruj mi vredeće. Ovo putovanje ću ti olakšati tako što ću ti u nastavku otkriti šta je to što ti je neophodno na svakom pređenom kilometru ka unutrašnjem miru.

Patike

Ovo je najvažnija kupovina sa kojoj ćeš se susresti ako si nova u trčanju. Kada biraš patike potrudi se da ne obraćaš pažnju previše na cenu, već na kvalitet i udobnost. Važno je da ti stopalo bude fiksirano u patici, ali da ipak imaš osećaj komfora. Takođe, patika ne sme da ti bude “knap” jer tokom trčanja se stopalo širi i kao posledicu ćeš imati veoma plave nokte. Za mišljenje i savet možeš pitati prodavca, ali savet prihvati sa rezervom, jer vrlo verovatno prodavac ne trči i neće ti dati adekvatan savet. Razmisli i o tome da mnoge patike koje su namenjene za trčanje, uopšte nisu pogodne za trčanje.

View this post on Instagram

Came home from the hospital one evening last week to this mini rainbow on my driveway 🌈 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I’ve been super quiet on here for the last few days for a variety of reasons. But this morning as I was scrolling I came across these words from @stephrothstein… ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ “If you don’t think your words make a difference, your actions, your efforts, think again. They matter to someone. We need to keep hearing people’s stories, keep doing hard sh*z, keep challenging ourselves, keep laughing, keep pursuing. Be you. Do you. Spread positivity and productivity. I can almost guarantee you’ll impact somebody” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ And so I am going to keep sharing because positivity has to win in all of this. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #nhs #rainbow #nhsdietitian #nhsworker

A post shared by Charlie ➡️ RD/Runner/Traveller (@therunnerbeans) on

Sportski top

Posle kupovine patika ovo je druga najbitnija stvar kojoj treba da se posvetiš. Trčanje se smatra aktivnošću visokog intenziteta, tako da ti topić koji nosiš po kući ili na jogu neće preterano značiti. Potraži sportske grudnjake koji su namenjeni upravo za trčanje ili za treninge visokog intenziteta, jer će ti oni biti jako korisni.

Odeća za trčanje

Odeća za trčanje je nešto bez čega svakako možeš, ali pravilna oprema će ti i te kako značiti. Naravno da možeš da trčiš u dečkovoj XL majici, ali vrlo je verovatno da ćeš posle jednog pređenog kilometra već biti natopljena, oblivena znojem i neće ti biti prijatno da nastaviš sa trčanjem. Pamuk nije pogodan za ovakav sport, zato je pametno da uložiš u pravu sportsku odeću. Odeća za trčanje dizajnirana je tako da se brzo suši, odnosno ne kvasi, održava tvoje telo toplim ili osveženim, a najbitnije je što je jako udobno tako da ćeš moći da se fokusiraš na trčanje, a ne na helanke koje ti spadaju.

Editors choice