Nebitno da li radi o modnom ili web dizajnu, ova grana umetnosti je uvek saradnja i uključuje mnogo priče, razmene mišljenja i ideja, zajedničkog rada i saveta. Čak i kada radiš solo, tvoji radovi su neminovno deo konverzacije sa drugim profesionalcima, ili predstavljaju novo rešenje starog dizajna i crteža, ili su inspiracija za nešto buduće. U tom svetu nepresušnih ideja, i kreativne razmene, inspiracija je zaista od neprocenjive važnosti i deluje da ne postoji tačnija izreka od one Godarove da se nikada ne radi o tome odakle uzmeš stvari nego gde ih odvedeš. Svaki izvor inspiracije je legitiman i dobrodošao i može da posluži ako znaš kako da se nosiš sa informacijama koje si dobila, šta ćeš sa njima i kako ćeš ih obogatiti svojim kreativnim duhom.

Predstavljamo ti naših top 8 omiljenih dizajn blogova koji pokrivaju široka polja od kućne dekoracije do web dizajna. Bilo da tražiš inspiraciju za svoj sajt ili samo želiš da unaprediš svoje veštine u Photoshopu, ili si prosto zaglavljena u trenutnom zadatku koji treba kreativno da rešiš a stigli su dani kada prosto ne ide, ovi blogovi nude pregršt zanimljivog sadržaja i obećavaju mnogo šarenije misli i uspešniji rad nakon što ih preskroluješ.

A Beautiful Mess

Samo ime predočava šta možeš da očekuješ ovde. Ako zamišljaš haos tema, ideja, i vizuala upakovanih u šareni papir, sa malo konfeta i velikom roze mašnom na vrhu… bravo! Jako si blizu. Sestre Elsi Larson i Ema Čepmen su vizionarke posvećene ulepšavanju svega što se oko njih nalazi. Na njihovom blogu možeš pronaći neverovatne savete na razne teme od tutorijala fotografije do saveta sa štampu na tekstilu. Obavezno obrati pažnju na odeljak Hrana, u kom kombinuju neverovatne fotografije sa još neverovatnijim receptima koji su kao stvoreni za isprobavanje tokom praznika.

Creative Market

Ova platfroma nudi članovima dizajn zajednice sjajnu priliku da podele svoj rad onlajn i razviju se i kreativno i profesionalno. Na ovom blogu dele se unikatni dizajn radovi koje rade ljudi iz tima kao i izuzetno korisne informacije na temu kako razviti karijeru u oblasti dizajna i digitalne kulture, kao i novosti iz tog sveta poput trendova, novih fontova i ostalog oruđa koje jednom dizajneru može zatrebati.

Design Clever

Sasvim slučajno treći po redu, ali po tome koliko ga često posećujemo zasigurno prvi, jedna od ljubavi na prvi pogled kada su dizajn blogovi u pitanju. Poput male online galerije, ovaj blog je zapravo kolekcija nezaboravnih dizajnerskih radova, zadivljujuće fotografije, impresivnih primera brendiranja i drugog. Grafički dizajneri koji vode ovaj britanski blog su upravo to Design Clever- pametni, sa istančanim ukusom i okom kom ne promakne ni jedan prelepi vizual, što rado dele sa svojim vernim čitaocima.

Comments