Mnoštvo obaveza nas je nateralo da često zaboravimo na kretanje i fizičku aktivnost. Ili prosto za to nemamo vremena. Međutim, postoje jednostavni načini da dodatnim pokretima poboljšamo svoju formu.

Mnoga istraživanja su pokazala da je veoma važno da odvojite barem 30 minuta dnevno za fizičku aktivnost. Dok radite jednostavne vežbe, kada god možete – u kuhinji, u autu, dok perete zube ili dok sedite za kompjuterom – omogućavate kiseoniku da prolazi kroz telo.

Takođe, ubrzaćete svoj metabolizam: da li ste znale da, kada ste u pokretu ili recimo igrate, možete sagoreti i do 500 kalorija? Potreban je samo minut da to zaista ima efekta. Naravno, ovo ne možete posmatrati kao alternativu regularnim treninzima, ali postoji 8 načina pomoću kojih možete obezbediti sebi više pokreta u danu, a samim tim i veću fizičku aktivnost. 

Prvi način je da stisnete zadnjicu kada god možete, kako biste aktivirali mišiće. To možete praktikovati dok ste u liftu, na putu do prodavnice ili dok čekate red u banci. I ne brinite se, niko neće primetiti, a zaista je efektno!

Pokrećite noge što više možete. Na primer, podižite noge ka sebi kada to možete, čak i za stolom u kancelariji, radite čučnjeve u pauzi dok pripremate ručak ili dok perete zube pred spavanje.

Povećajte broj koraka tokom dana. Trudite se da što više da hodate. Ako ste navikle da svuda idete automobilom, parkirajte ga malo dalje od prodavnice, posla, kafića ili kuće. Uvek koristite stepenice umesto lifta, a kada ste u šopingu, trudite se da napravite što više krugova dok razgledate. Jer svaki korak se računa!

Comments