Irska i Velika Britanija

Dablin, Golvej, velelepni zamak Ešford… Samo prošetati irskim poljima lavande predstavlja iskustvo za sebe, imajući osećaj da šetate po baštama raja. Zaista, kad pomislimo na Irsku – pomislimo na prirodu, tvrđave i utvrđenja na liticama i obalama mora; možda i na svetionik? Sve ovo zvuči toliko bajkovito da bi bila apsolutna šteta ne posetiti Irsku barem jednom u životu. A Velika Britanija, pa… to je posebna priča. Samo za London je potrebno mesec dana da ga iole iskusite, ali to ne znači da ne treba da ga posetite iako možete da izdvojite znatno manje vremena. London Tauer, Big Ben, Londonsko oko ili, pak, Madame Tussauds muzej voštanih figura, Sea Life sa 400 vrsta morskih organizama u enormnim akvarijumima, kao i Warner Bros. Studio gde će svi Harry Potter fanovi doživeti iskustvo za sva vremena – izbor je nepregledan. 

Kenija

Da li ste i vi na društvenim mrežama primetili klipove na kojima lavica uleće među ljude u vozilu i počinje sa svima da se mazi, ili trk zebri i antilopa, ili kako veliki broj ljudi hrani veličanstvene žirafe? Kenija je sva u nacionalnim parkovima koji imaju ture za posetioce koji su željni da vide divlje životinje u njihovim prirodnim staništima. Svi koji su išli na safari kažu da je u Keniji veza sa prirodom iskonska, i da se kući vraćaju preporođeni.  

Jordan

Ovde izviru velike energetske vibracije, a posetioci su željni da vide nešto što nije svojstveno njihovoj kulturi, što će ih zadiviti. Baš takva destinacija ogleda se u Jordanu, svojevrsnom čudu čiji duh izvire iz svakog pejzaža. Glavni grad Aman, regija Vadi Rum, Petra – nekadašnji grad koji je uklesan u stenama, poznat po vodenim tunelima i impresivnim kamenim strukturama – Jordan pleni destinacijama koje ostavljaju bez daha. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Jordan (@visitjordan)

Naslovna fotografija: instagram.com/visitbali.indonesia

Dušan Veselinović

Comments