Prirodni proizvodi za negu kože postaju sve više i više popularani u poslednje vreme. Žene širom sveta se sve više okreću namirnicama iz prirode kada je nega u pitanju, jer su postale zabrinute da popularni kozmetički proizvodi sadrže previše veštačkih sastojaka i komplikovanih hemijskih jedinjenja.

Dakle, umesto toga, kako bi koža bila i ostala mlada, osvežena  i glatka, prirodni kozmetički proizvodi koje su koristile naše bake i prabake i te kako mogu biti efikasna zamena, a ukoliko se redovno koriste koža može izgledati i bolje nego nakon korišćenja Fotošopa!

Ne veruješ? Pokušaj pa ćeš videti!

Paradajz

Prirodna maska napravljena od kriški paradajza može učiniti čuda za umornu, suvu i kožu koja je izložena slobodnim radikalima. Paradajz iseci na kolutove i drži ih 20 minuta, minimum jednom nedeljno na licu kako bi tvoja koža bila osvežena i podmlađena.

paradajz 8 prirodnih namirnica koje će učiniti da tvoja koža lica UVEK bude mlada

Ukoliko imaš crvenilo ili iritaciju kože lica, koristi sok od paradajza tako što ćeš ga utrljati na lice, dok, ukoliko želiš da poboljšaš i ujednačiš prirodni ten kože lica, napravi prirodnu masku koristeći sok od paradajza i maslinovo ulje, koju ćeš držati desetak minuta na licu.

Ovu masku masku možeš naneti i uz pomoć tufera, ukoliko imaš masniju kožu te ne želiš da stavljaš masku direktno na lice.

Naravno, podrazumeva se da je bolje da koristiš paradajz koji je organski uzgajan.

Comments