#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

85 miliona od NIKKOR objektiva za fotoaparate sa zamenljivim objektivima

85 miliona od NIKKOR objektiva za fotoaparate sa zamenljivim objektivima

Godine 1959. kompanija Nikon (tada Nippon Kogaku K.K.) je objavila model Nikon F kao i prve NIKKOR objektive za Nikon SLR fotoaparate, uključujući NIKKOR-S Auto 5cm f/2. Tradicija NIKKOR objektiva je nastavljena dugi niz godina od objavljivanja prvog objektiva. Štaviše, Nikon i dalje proširuje paletu zamenljivih objektiva za Nikon 1 napredne fotoaparate sa zamenljivim objektivima, pri čemu je prvi među njima objavljen u oktobru 2011. godine, a ukupna proizvodnja objektiva je dostigla osamdeset pet miliona.

85 miliona 85 miliona od NIKKOR objektiva za fotoaparate sa zamenljivim objektivima

Nikon je polako sve više širio paletu NIKKOR objektiva zasnovanih na naprednim optičkim tehnologijama razvijanim tokom dugog niza godina.

U avgustu 2013. godine kompanija Nikon je objavila AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR, snažan objektiv sa zumom od 7,8x koji pokriva širok spektar vidnih uglova i kompatibilan je sa Nikon D-SLR fotoaparatima DX formata.

U oktobru 2013. godine kompanija Nikon je svom asortimanu dodala AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, brz objektiv kompatibilan sa Nikon D-SLR fotoaparatima FX formata koji pruža nove mogućnosti svim kreativnim fotografima. Od kada se pojavio na tržištu, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G je naišao na izuzetno dobar prijem zbog svojih mogućnosti za smanjenje zamrljanih odblesaka svetala*2 zbog prikazivanja tačkastih izvora svetlosti kao oštrih tačaka bez ikakve distorzije ili ivica u celom kadru, čak i pri maksimalnom otvoru blende.

U septembru 2013. godine kompanija Nikon je najavila prvi*3 vodootporan i snažan 1 NIKKOR AW 11-27.5mm f/3.5-5.6 (dizajniran za Nikon 1 AW1) i 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8.. Trenutna ponuda 1 NIKKOR proizvoda se sastoji od jedanaest objektiva i Nikon će je i dalje proširivati i obogaćivati.

U septembru 2013. godine kompanija Nikon je primenila “Optical Performance and Total Image Analyzer” (OPTIA), novi merni uređaj koji može da meri sve vidove distorzije kod zamenljivih objektiva, kao i namenski simulator slike. Korišćenje OPTIA uređaja i namenskog simulatora slike omogućava ne samo više kontrole nad rezolucijom, nego i razvoj objektiva sa kontrolom nad različitim karakteristikama objektiva, što je i razlog zbog kog su NIKKOR objektivi uvek imali tako dobar prijem.

NIKKOR brend

NIKKOR je brend fotografskih objektiva kompanije Nikon. Ime NIKKOR je nastalo dodavanjem slova „r“ (što je bila uobičajena praksa imenovanja fotografskih objektiva u vreme kada je ime nastalo) reči „Nikko“, romanizovanoj skraćenici za Nippon Kogaku K.K., originalno ime korišćeno kada je kompanija osnovana.

Visoki standardi kompanije Nikon se primenjuju u svim fazama, od početnog dizajna i razvoja do objavljivanja konačnog proizvoda, te na sam sistem proizvodnje i ispitivanja koji obezbeđuju vrhunski kvalitet NIKKOR objektiva.
Brend NIKKOR trenutno broji preko 80 tipova objektiva, uključujući ultraširokougaone do super-telefoto objektive, objektive „riblje oko“, objektive sa zumom, mikro objektive i objektive sa kontrolom perspektive (PC-E) koji podržavaju širok spektar primena, kao i 1 NIKKOR objektive za sistemske Nikon 1 fotoaparate.

2013. godine kompanija Nikon je slavila 80. godišnjicu NIKKOR objektiva i u sklopu raznovrsnih aktivnosti koje su se odražavale kreirana je i fotografska kolekcija „Eyes of Nikon“, čiji su autori slavni fotografi.
Kompanija Nikon će i dalje razvijati visokokvalitetne proizvode koji su privlačni korisnicima širom sveta.

Dodatne informacije o nagrađivanim proizvodima kompanije Nikon potražite na adresi www.refot.com

 

Editors choice